Gå til sidens hovedinnhold

Bruk heller tiden på saker som bringer Halden fremover og oppover

Artikkelen er over 3 år gammel

REPLIKK Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Per Egil Evensen, i et leserinnlegg tirsdag 25.6. advarer du de øvrige posisjonspartiene, og ved det også resten av Halden mot undertegnede. Det er det liten grunn til.

Les Frps advarsel her!

Men det det bør advares mot, er FrPs, og den øvrige opposisjonens svartmaling, omgang med fakta og personangrep på meg. Noe som bare vil eskalere i tiden som kommer.

I debatten på Torget ble jeg av debattleder Kjøge spurt om den myten nevnte partier over tid har forsøkt å skape, nemlig at det er blitt færre politiske saker med meg som ordfører.

I mangel på konkrete saker som kan effektivisere kommunen ytterligere, og ved det føre Halden fremover, er det slik energien brukes nå. Dessverre.

Les også: Ausland: – Jeg ikke opptatt av politikk?

For fakta sier dette: I 2006, da FrP var en del av posisjonen, ble det behandlet 84 saker i kommunestyret. I 2010, Aps siste hele år, var det 128 saker til politisk behandling. Og ifjor, i 2016,  var det hele 145 saker i kommunestyret. Og utviklingen fra 2011 til nå viser at vi må ha gjort noe riktig.

Om det ikke var flere saker før, eller om de ble ordnet på kammerset, vet ikke jeg, men dette er tallene som viser utviklingen. I tillegg er saksbehandlingen blitt mye mer seriøs. Som et eksempel på det et at når Tistedal skole ble vedtatt bygget i 2008, besto saksfremlegget av en-1-side. Noe tilsvarende har ikke blitt behandlet de siste seks år.  Men så ble da også den skolen nesten dobbelt så dyr som planlagt.

Les også: Hva mener egentlig ordføreren om Aremark som kommune

Til slutt vil jeg, igjen, komme med en oppfordring til opposisjonen: Bruk tiden på saker som bringer Halden fremover og oppover. Vi savner nemlig forslag på effektiviserende og kostnadsbesparende tiltak også fra opposisjonens side. For det er mange år igjen av den opprydningsjobben vi påtok oss i 2011.

Og fakta er fortsatt ikke oppskrytt. Derfor, bruk fakta. Debatten, og valgkampen, blir renere, høfligere og mer interessant for de fleste parter da.

Kommentarer til denne saken