Det var ingen som skulle tro at hovedrolleinnehaveren mer eller mindre hadde blitt kastet ut til ulvene. 

Men under premieren på musikalen «Den hvite dame» imponerte 14-åringen Maren Walther, som kun uker i forveien hadde fått beskjed om at rollen som «Jenny» plutselig var blitt hennes.

ANMELDT: HA trillet terningkast 6 etter premieren

Det var en stolt Maren HA møtte på scenen sammen med kollega Markus Rosså like etter at musikalen var over.

 – Enorm mestringsfølelse

  – Det er noe helt spesielt med dette her. Det gir en så enorm mestringsfølelse når vi endelig er i mål. Da kan vi bare ha det gøy, det er det som er meningen. Jeg hadde tre uker på å fullføre rollen. Jeg hadde ferie i to uker nylig. Da var «Den hvite dame» og «Jenny» alt jeg tenkte på fra jeg sto opp til jeg la meg. Det er en fantastisk følelse, sier Sarpsborg-jenta til HA.

Også Markus Rosså (10) kjente på en god stolthetsfølelse da den første forestillingen var over natt til fredag.

 – Det var kjempegøy. Jeg føler meg utrolig stor nå. Nå er jeg utrolig sliten og veldig stolt, sier gutten, før Maren roser ham opp i skyene.

 – Ja, det bør du være Markus, smiler Maren til kompanjongen, som begge feiret med et glass brus på premierefesten.

Kommende stjerner

Publikum reiste seg fra setene sine i ære for skuespillerne ved slutten av musikalen. Begge bekrefter at det er sang, skuespill og teater de skal holde på med når de blir voksne. Gjerne som proffe skuespillere. Til vanlig spiller begge teater for Sarpsborg-baserte Villekulla barne- og ungdomsteater.  

Bildeserie

BILDESERIE: Den Hvite Dame

 – Det er skuespiller jeg har lyst til å bli, derfor er det fint at vi får prøvd oss litt, sier Maren, som får et bekreftende nikk fra Rosså.

– Høyt nivå

Komponist for «Den hvite dame», Aasmund Kaldestad skryter av barneskuespillerne, som han mener presterte særdeles godt.  

 – Det viktigste var at vi koste oss, selv om det kom litt regn. Jeg synes disse ungene fra Villekulla er en fryd å jobbe med. Det er et så høyt nivå på det de gjør, så personene bak barne- og ungdomsteateret gjør en enormt god jobb, sier Kaldestad.

Han bekrefter at det er gode muligheter for å sette opp musikalen på nytt neste år, dersom publikumstallene holder seg stabilt høye utover.

Håper de får sjansen igjen

Da vet i alle fall de to barnestjernene hva de vil. Fortsette i rollene sine.

 – Det er klart vi svarer ja hvis vi får muligheten. Vi vet jo allerede hva vi går til, sier en fornøyd Markus Rosså til Halden Arbeiderblad.