Gå til sidens hovedinnhold

Duket for årets mest fysisk krevende døgn

Artikkelen er over 6 år gammel

Lørdag klokka 12 setter 37 løpere i gang årets mest fysisk krevende døgn, med Halden Ultraintervall.

Alt klart for milslukernes helg i Halden.

– Vi startet opp i 2007, og det har etter hvert blitt et populært tilbud, sier Bjørn Johannessen i arrangørklubben HIL.

Åtte milløp

For selv om 37 startende kanskje ikke høres så voldsomt ut, så skal man huske på at deltakerne skal løpe hele åtte løp på en mil i løpet av ett døgn.

Første start er klokka 12 lørdag formiddag, mens siste løp starter søndag morgen klokka 09.00. Det er ny start hver tredje time gjennom hele døgnet.

– Et annerledes løp

– Det er et annerledes løp, og deltakerne som har vært med opp gjennom årene setter stor pris på det sosiale aspektet. Det blir jo åtte løp og like mange pauser der de kan sove, hvile, spise og prate i gymsalen på Låby mellom øktene, sier Johannessen.

Traséen har start og mål ved Låby skole, og er en lett justering av den gamle Haldenmila-løypa. Altså Låby-Brødløs-Strupe, med to runder på fem kilometer.

Mange kvinner

Johannessen forteller at arrangementet har blitt spesielt populært blant kvinner.

– Det har vært en fin økning. I år er 15 av de 37 påmeldte kvinner, og med tanke på at tidligere erfaring er at flere menn enn kvinner bryter underveis, kan det fort bli like mange kvinner som menn som fullfører alle åtte løpene, sier Bjørn Johannessen.

Av deltakere kan nevnes Aleksander Moen og Bjørn Arne Lillebø fra Halden, og løyperekordholder Robert Hansen. Han vant både i 2007 og i 2008, men måtte bryte i fjor.

Heie fram

– Jeg vil tro at han er ute etter revansje i år, sier Johannesen.

Løpet vil bli kontinuerlig oppdatert med resultater fra løpene på nett, og for skuelystne er det bare å møte opp langs løypa for å heie fram de ivrige løperne fra lørdag formiddag til søndag morgen.

For etternølere er det fortsatt mulig å melde seg på.

– Vi skal lage startlister på forhånd, så hvis noen har lyst til å være med i siste liten, må de kjappe seg, avslutter Bjørn Johannessen i HIL.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.