De ønsker seg dine kosebamser og klær

BAMSEAKSJON: Disse to bamsene vil ha kosebamsene dine. Slik at fattige barn i Romania kan få glede av dem. Publikum oppfordres også til å ta med seg klær de ikke lenger bruker, til det samme formålet.

BAMSEAKSJON: Disse to bamsene vil ha kosebamsene dine. Slik at fattige barn i Romania kan få glede av dem. Publikum oppfordres også til å ta med seg klær de ikke lenger bruker, til det samme formålet. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Det startet med et engasjement fra Mads Fredriksens fire år gamle datter. Nå blir onsdagens HTH-kamp en innsamlingsaksjon.

DEL

– Vi setter utrolig pris på at idretten ved HTH tar slike initiativ og at veldedighet og idrett går hånd i hånd, sier Tom Andreassen i H2H.

Til fattige i Romania

Onsdag kveld spiller Halden Topphåndball hjemmekamp mot Haslum. Da oppfordres publikum til å ta med seg bamser og klær de ikke lenger har bruk for, slik at det kan komme fattige barn og familier i Romania til gode.

Ideen kom opprinnelig fra Mads Fredriksens fire år gamle datter.

– Dette startet egentlig litt tilfeldig. Min datter Nora så en reklame på TV for Flyktninghjelpen. Så sa hun at hun ville gi kosebamsen sin til et barn som ikke haddet det så bra, forteller daglig leder Mads Fredriksen i Halden Topphåndball.

Noras ønske ble så tatt videre til en idé om at HTH kunne få flere til å gjøre det samme.

Klær og bamser

– Nå håper vi at mange barn og voksne tar med seg klær og bamser til onsdagens hjemmekamp. Klærne er det bare å gi til noen av dem som jobber på kampen i forkant, men bamsene vil vi gjerne at skal kastes ut til H2H-Tom i pausen. Det hadde vært moro om vi kunne fått til et skikkelig bamseregn, sier Fredriksen.

Tom Andreassen i H2H forteller at klærne og bamsene vil bli satt veldig stor pris på.

– Det vil først og fremst gå til fattige familier i Romania som allerede er en del av H2H sine prosjekter. Det er familier som i utgangspunktet trenger alt, forteller Andreassen.

Publikum oppfordres til å vaske klærne før de gis bort.

Setter tapsrekke i perspektiv

Halden Topphåndball har nå gått på fem strake tap i eliteserien og er for første gang siden opprykket for alvor i nedrykksstriden når 9 av årets 22 kamper er spilt.

– Nå kan vi vise at vi også driver med mer enn idrett. Fem tap på rad er ikke verdens undergang. Denne aksjonen setter ting litt i perspektiv, slår Fredriksen i HTH fast.

Kampstart onsdag er klokken 18.30.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags