Gå til sidens hovedinnhold

Halden Teaterskole utvider og flytter inn i Samfundet

Artikkelen er over 2 år gammel

– Før drev vi kun teaterskole. I høst har vi i tillegg utvidet med kurs i teater for de minste, teaterkor, musikal, figurteater og teatersport, forteller Sverre Magnus Heidenberg i Halden Teaterskole.

Halden Teaterskole driver fra før i Konservativen og i Sparebanksalen Black Box vegg i vegg. Nå flytter de også inn i lokalene til ungdomshuset i Samfundet. Fredag var de på befaring her, og denne uka starter de opp.

Nye kurs i nye lokaler

– Rosenlundsalen i Konservativen skal nå renoveres, og da har vi behov for andre lokaler mens dette pågår. Derfor har vi fått til et samarbeid med Extra Giverglede om å bruke deres lokaler i Samfundet når de har ledig, forteller Sverre Magnus Heidenberg som er styreleder i Halden Teaterskole.

– Samfunnet er jo en ikonisk bygning i Kulturkvartalet i Halden og vi er veldig takknemlige for samarbeidet med Extra Giverglede og Mikaela Røstadli Dahl som driver ungdomshuset i Samfundet, sier Sverre Magnus Heidenberg.

Han tror at de to virksomhetene kan trekke veksler på hverandre og at det er bra for begge at teaterskolen nå får plass i Samfundet. Her vil det være stor plass og gode muligheter for å drive god teaterundervisning.

Utvider virksomheten

Tidligere drev Halden Teaterskole utelukkende med undervisning i teater, noe de fortsetter med med flere partier fra barn til voksne.

– Vi er i full sving med oppstarten av høsten ved Halden Teaterskole, og vi kan fortelle om hele fem nye kurs, større målgrupper og nye lokaler for skole, sier Sverre Magnus Heidenberg ved Halden Teaterskole.

– Men det er masse nytt i år, og vi er stolte av utvidelsene våre, forteller Sverre Magnus Heidenberg.

– Kan den nye satsingen deres bidra til et enda større teatermiljø i Halden på sikt?

– Det håper og tror vi. Vi har dyktige instruktører, de fleste hentes inn fra Oslo, og et av målene er at teaterinteressen skal bli enda større i Halden. Samtidig er Halden en liten by, og det er viktig at vi som er opptatt av teater samarbeider. Vi samarbeider godt med Juleselskapet, Studio S16, Kultursommerskolen med flere, sier Sverre Magnus Heidenberg.

Dette skal skolen drive med

HA har fått en oversikt over de fem nye tilbudene og hvem som skal lede dem:

 • Teater
 • Ledes av Maren Ekeli Hjort og Charlotte Fjell Lindman.
 • Teater for de minste
 • For barn mellom 3 og 6 år. Ledes av teaterpedagogen Maren Ekli Hjort med assistent. Foresatt er velkommen å være med i hele timen.
 • Figurteater
 • Dette var en suksess med workshop under TeaterCamp i mai. Daniel Sandvik og teaterpedagogen Håkon Mørland leder kursingen.
 • Musikal
 • Ledes av Maren Ekeli Hjort og Charlotte Fjell Lindman. Her blir det sang, dans og teater, for barn fra 4. til 9. trinn, pluss elever i den videregående skolen.
 • Teatersport
 • Charlotte Fjell Lindman har lang erfaring med improvisasjon og å lede teatersport. Et kreativt kurs for 4. til 9. trinn, pluss elever den videregående skole.
 • Teaterkor
 • Halden Teaterskoles daglige leder Liv Renate Elnes Hovengen som er både sanger og sangpedagog, skal lede koret til Halden Teaterskole. Det er et blandet kor med både gutter og jenter.

Kommentarer til denne saken