Halden Taxi er miljøforbilde

MILJØSERTIFISERT: Her er et knippe av de ansatte i Halden Taxi og ordfører Thor Edquist (H) med beviset på miljøsertifiseringen.

MILJØSERTIFISERT: Her er et knippe av de ansatte i Halden Taxi og ordfører Thor Edquist (H) med beviset på miljøsertifiseringen. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Halden Taxi har kurset alle ansatte for å bli sertifisert som Miljøfyrtårn.

DEL

Å bli Miljøfyrtårn har vært en stor prosess for Halden Taxi.

– Våre drosjeeiere og sjåfører har måttet gjennom en omfattende kursvirksomhet. Økonomisk og miljøriktig kjøring, førstehjelp, først på skadested, brannslukking og service og omdømme er noen av tema som er gjennomgått. Sjåførene har hatt en meget positiv holdning til alle kurs, forteller Bent Skogli som er leder for bedriften.

– Først i landet med restriksjoner

Bent Skogli forteller at allerede i 1996, da bedriften ble stiftet, tok de med i sin visjon, at «Halden Taxi skal velge løsninger som i minst mulig grad forurenser det ytre miljø».

– Faktisk var vi den første taxisentralen i Norge, som innførte restriksjoner i våre vedtekter om hvor stort C02-utslipp våre drosjer fikk lov til å ha. Når våre løyvehavere skulle kjøpe bil, og spurte selgeren hvor stort utslipp bilen hadde, viste ikke selgeren dette. De måtte sjekke med importør. Nå er jo dette noe alle bilselgere reklamerer med, sier Bent Skogli.

Studenter har hjulpet til

STUDENTER: Jonas Engebretsen og Madelen Huuse Piperud, her sammen med Bent Skogli, har hatt miljøsertifiseringen som sin oppgave.

STUDENTER: Jonas Engebretsen og Madelen Huuse Piperud, her sammen med Bent Skogli, har hatt miljøsertifiseringen som sin oppgave. Foto:

Da Halden Taxi bestemte seg for å bli miljøklassifisert, tok de kontakt med Egil Norvald ved Høgskolen i Østfold her i Halden.

– Vi fikk nedsatt en arbeidsgruppe bestående av tre studenter, nemlig Jonas Engebretsen, Madelen Huuse Piperud og Andreas Arnfinsen. Sammen med dem fant vi ut at Miljøfyrtårn var den best egnede sertifiseringen for oss, forteller Skogli.

Klargjøringen for miljøsertifisering var deres bacheloroppgave, og alle tre skal ha fått svært gode karakterer for oppgaven.

Ordføreren med beviset

OVERREKKELSE: Ordfører Thor Edquist (H) (til venstre) og daglig leder Bent Skogli i Halden Taxi.

OVERREKKELSE: Ordfører Thor Edquist (H) (til venstre) og daglig leder Bent Skogli i Halden Taxi. Foto:

To av dem, Jonas Engebretsen og Madelen Huuse Piperud, var til stede har da ordfører Thor Edquist (H) overleverte beviset for miljøsertifiseringen til Halden Taxi.

Firmaet Frisk har stått for selve miljøsertifiseringen, sammen med Halden Taxis ansatte Vegard Skogli.

Halden Taxi er en forholdsvis stor bedrift i Halden-målestokk. Nær 100 personer er ansatt i bedriften.

Miljøfyrtårn

  • Miljøfyrtårn er Norges mest brukte sertifikat for virksomheter som vil dokumentere sin miljøinnsats og vise samfunnsansvar.
  • Å være Miljøfyrtårn innebærer systematisk arbeid med miljøtiltak i hverdagen. Virksomhetene oppfyller krav og gjennomfører tiltak for en mer miljøvennlig drift og godt arbeidsmiljø.
  • Miljøfyrtårn har tilpassede krav for ulike bransjer og sertifikatet tildeles etter en uavhengig vurdering. Det leveres årlige miljørapporter og hvert tredje år blir virksomheten resertifisert.
  • Sertifikatet er anerkjent av myndighetene ved offentlige innkjøp.
Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags