Tenåringene gikk over sju mil på to dager

MØT GAUPEJENTENE: Fra venstre ser vi Ida Linnea Bergman (13 1/2), Tana Meyer-Becker (16), Cathinka Bjørk (13 1/2), Nora Høyven Andersen (14 1/2), Marie Berget (15) og Signe Hagen Næsje (12 1/2).

MØT GAUPEJENTENE: Fra venstre ser vi Ida Linnea Bergman (13 1/2), Tana Meyer-Becker (16), Cathinka Bjørk (13 1/2), Nora Høyven Andersen (14 1/2), Marie Berget (15) og Signe Hagen Næsje (12 1/2).

Artikkelen er over 4 år gammel

– Det har blitt noen vannblemmer, sier de seks gode speidervenninnene som har gått Kyststien fra Røsnæsveien og nesten til Svingen camping i Enningdalen.

DEL

Her snakker vi om en avstand på 7,4 mil. Og det på bare to dager. Med overnatting i det fri.

Spreke speidere

– Vi startet lørdag og var framme søndag, forteller Ida Linnea Bergman (13 1/2), Tana Meyer-Becker (16), Cathinka Bjørk (13 1/2), Nora Høyven Andersen (14 1/2), Marie Berget (15) og Signe Hagen Næsje (12 1/2).

De seks venninnene bor ulike steder i langstrakte Halden kommune.

Ida Linnea bor ved Rødsberget, Tana på Gimle, Cathinka ved Rødsberget, Nora bor på Låby mens Marie bor i Røsneskilen og Signe på Solåsen i Enningdalen hvor høstferiens store utfordring ble avsluttet.

Turvante tenåringer

Med hva?

Jo, verdens beste pizza. Den smakte himmelsk, ifølge jentene, som gikk en dagsetappe på 4,5 mil den siste dagen.

Og de har vært på tur sammen før. Speiderne i Gaupejentene i Halden speidergruppe vet hva som må til for å overleve i naturen.

12 kilos sekker

– Vi gikk denne turen fordi vi hadde lyst. Vi var på leir sammen i sommer. Også ville vi bevise at det går an å gå fra der Marie bor i Røsneskilen og til Signe i Enningdalen. Nå droppet vi å gå Kyststien gjennom ved Remmenbekken, på grunn av flommen som har vært, forteller venninnene. Derfor ble det start fra Rød Herregård søndag morgen.

– Hvor mye veide ryggsekkene?

– 12 kilo hver. Uten vann. Og vi hadde kun med det nødvendigste. Vi har sovet i hengekøyer påkledd ullklær, luer, sokker og votter. Vi har bra soveposer og gode liggeunderlag. Det har gått fint, melder de seks.

Ømme føtter

Og maten har de laget på et stormkjøkken.

– Vannblemmer?

– Ja, vi har nok et par blemmer, ømme føtter, vonde føtter og merker på skuldrene etter selene. men det går bra.

Norge på tvers

– Neste mål?

– Neste plan er å gå Norge på tvers, sier sprekingene, som har full støtte hjemmefra. De har hatt hyppig kontakt med sine stolte foreldre underveis. Det står respekt av det de har gjennomført i høstferien sin.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags