Normalt går russen i Halden på denne tiden av året rundt i byen med bøsser for å samle inn penger til Kreftforeningen. I år er ikke det gjennomførbart på grunn av pandemien.

Tirsdag skal russepresident Celine Sva Gøperød sammen med Andreas Christoffer Folmer og Dennis Karlsen, lede en direktesending fra klokken 17 fram til klokken 21 på kvelden.

I løpet av de fire timene vil russen intervjue noen gjester og samtidig løse morsomme utfordringer når de når konkrete mål for innsamlede beløp.

– Det blir litt som den årlige P3-aksjonen, forklarer Gøperød.

Det kan være at noen mister håret, eller at rektor ved Halden videregående skole må gå ned gågata i Halden med ski på bena. Men det kommer an på haldensernes giverglede.

Hvis du ønsker å støtte Krafttak mot kreft, så trenger du ikke vente til direktesendingen starter.

Du kan enten vippse din støtte nå til nummeret 421104 eller du kan gi et beløp direkte via kreftforeningens innsamlingssider her.

Det er elever ved Musikk, dans og drama og IT og Medieproduksjon som har ansvaret for teknikk og produksjon av TV-sendingen fra klokken 17 til 21 tirsdag kveld.

Krafttak mot kreft går i år til forskning på kreftformer som få overlever, og til gode omsorgstilbud for pasienter og pårørende.