Gå til sidens hovedinnhold

- Vi har ikke råd til å vente lenger

Artikkelen er over 6 år gammel

Styret i Fredrikshalds Turnforening foreslår å bruke inntil 100.000 kroner på nedsliping og lakking av gulvet i gymsalen på Rødsberg.

– Det nærmer seg uforsvarlig for våre gymnaster å bruke den såkalte jentesalen. De får fliser i både knær, føtter og andre steder, og vi anbefaler nå de yngste til å bruke gymsko.

– Forstår kommunen

Det sier Christine Moe Klingstrøm, leder i turnforeningen. På årsmøtet onsdag kveld legger hun og styret fram et forslag om å investere 100.000 kroner på nødvendige utbedringer av det slitte og gamle gulvet i den kommunalt eide gymsalen.

– Burde ikke dette være en kommunal oppgave?

– Jo, ideelt sett. Vi har vært i kontakt med kommunen, som ikke har penger. Vi har forståelse for at kommunen ikke kan prioritere dette nå, sier hun.

Og tillegger:

– Det er viktig å påpeke at det også i hovedsak er vår egen skyld at gulvet er så dårlig som det er. Det kommer av at vi må dra og bærer alt av utstyr og apparater fram og tilbake.
 

Spent på reaksjonene

Klingstrøm sier at foreningen har hatt fagfolk til å se på gulvet, og at foreløpig kostnad er beregnet til 100.000 kroner.

– Vi håper og tror at summen vil bli lavere enn det. Både fordi den reelle kostnaden ikke er så høy, men også fordi vi håper å få litt sponsorhjelp.

– Er det begge saler?

– Nei, kun i jentesalen. I guttesalen ble det lagt det nytt gulv for noen år siden, svarer hun.

– Får dere aksept fra egne medlemmer til å investere inntil 100.000 kroner på et gulv i en hall dere kun er leietaker i?

– Det vet jeg jo ikke, men jeg håper det. Slik jeg ser det, har vi ikke råd til å la være. I det øyeblikket dette koster oss medlemmer, er det vesentlig verre enn en investering nå, sier hun.

Ellingsen: - Både positivt og trist

– Ved bygging av eventuell ny sentrumsskole i Halden, kan gymsalene på Rødsberg bli revet. Hva tenker du om det?

– Det er vi klar over, men samtidig ligger ny skole og hall i sentrum langt fram i tid. Derfor har vi ikke råd til å vente.

Kommunalsjef Ulf Ellingsen kommenterer saken slik:

– Det er flott at turnforeningen kommer med et slikt initiativ, men samtidig trist at vi har kommet i en situasjon der det ikke finnes midler til vedlikehold av en kommunal gymsal.

Ellingsen sier at kommunen vil ta seg av etterarbeidet, som blant annet oppmerking.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.