Halden Kommune ombestemmer seg - De som trente sammen med smittede må i karantene

OMBESTEMMER SEG: kommunedirektør Roar Vevelstad og ordfører Anne-Kari Holm har etter ny vurdering lørdag kveld og ytterligere dialog med helsemyndighetene besluttet at alle som har deltatt i de tre løpetimene/saltimene på Spenst hvor den koronasmittede har deltatt, skal gå i hjemmekarantene.

OMBESTEMMER SEG: kommunedirektør Roar Vevelstad og ordfører Anne-Kari Holm har etter ny vurdering lørdag kveld og ytterligere dialog med helsemyndighetene besluttet at alle som har deltatt i de tre løpetimene/saltimene på Spenst hvor den koronasmittede har deltatt, skal gå i hjemmekarantene. Foto:

Alle som trente med den smittede må i karantene.

DEL

Det kom kraftige reaksjoner etter at det ble kjent at de som hadde vært i saltime med den smittede ikke måtte i karantene. Halden kommune har gjort en ny vurdering lørdag kveld etter ytterligere dialog med helsemyndighetene og har besluttet at alle som har deltatt i de tre løpetimene/saltimene på Spenst hvor den koronasmittede har deltatt, skal gå i hjemmekarantene.

Kommunen sendte klokka 22.50 ut følgende pressemelding:

En person fra Halden er smittet av Covid-19. Dette er den første personen i Halden som har testet positivt for det nye koronaviruset.

Halden kommune mottok lørdag 14. mars analysesvar fra Sykehuset Østfold som bekreftet at en person fra Halden er smittet av koronaviruset Covid-19.

- Personen som er smittet fikk lette symptomer på torsdag og ble testet fredag. Lørdag ettermiddag fikk vi bekreftelsen fra Sykehuset Østfold at denne haldenseren er smittet av koronaviruset Covid-19. Personen skal oppholde seg hjemme til vedkommende er smittefri. Både den smittede og dens familie blir fulgt opp av helsevesenet, sier kommunedirektør Roar Vevelstad.

Halden kommune har i dag startet jobben med å kartlegge hvilke personer som den smittede har hatt kontakt med. De som har hatt nær kontakt med den smittede, skal være hjemme i karantene.

Trent på Spenst - må i karantene

Den smittede personen har trenet på Spenst Høvleriet denne uken. Vedkommende har deltatt på løpetime onsdag mellom 10 og 12 og torsdag mellom klokken 6 og 7. Personen har også deltatt på gruppesaltime torsdag mellom klokken 9 og 11.

Halden kommune har gjort en ny vurdering lørdag kveld etter ytterligere dialog med helsemyndighetene og har besluttet at alle som har deltatt i de tre løpetimene/saltimene på Spenst hvor den koronasmittede har deltatt, skal gå i hjemmekarantene.

- Alle som var der samtidig må være oppmerksom på at det har vært en person der som nå er smittet, og vi vil samarbeide med treningssenteret om å varsle disse. Hvis disse utvikler symptomer må de kontakte koronatelefonen. Hvis de ikke utvikler symptomer skal de fortsette å leve som normalt, sier ordfører Anne-Kari Holm.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken