Vedtok penger til ishallen

Isen i Halden ishall må legges på nytt. Foto: Kristian Bjørneby.

Isen i Halden ishall må legges på nytt. Foto: Kristian Bjørneby.

Artikkelen er over 4 år gammel

Et enstemmig formannskap vedtok i ettermiddag å bruke opp til 1,6 millioner kroner for å ordne opp i problemene med kjøleanlegget i Halden ishall.

DEL

Egentlig skulle formannskapets medlemmer møte som valgstyre for å godkjenne årets valg i dag, men saken om ishallen ble lagt til et ekstraordinært formannskap rett i etterkant for å kunne behandle det så raskt som mulig.

Enstemmig vedtatt

Et par av medlemmene mente at det ble i overkant kort tid å sette seg inn i saken, men ordfører Thor Edquist var klar på at en slik sak burde være mulig å behandle når medlemmene uansett var samlet.

Kommunalsjef teknisk Ulf Ellingsen informerte politikerne om problemene, og i forslaget som ble lagt fram for politikerne omdisponeres midler fra Enøk- SD-anlegg i kommunale bygg tilsvarende 1,6 mkr til kjøleanlegget i Halden ishall.

Et velfungerende kjøleanlegg er i tillegg en forutsetning for optimal energiutnyttelse på Gimle skole.

Vedtaket ble enstemmig vedtatt uten noen innsigelser, og dermed kan teknisk starte arbeidene umiddelbart.

Hvor lang tid tar det?

I tillegg til arbeidet med selve kjøleanlegget skal det jobbes parallelt med å finne en midlertidig løsning som kan bety at islegging kan startes samtidig som montering av nytt anlegg foregår.

Torsdag formiddag skal det være en befaring i ishallen, der man får nærmere beskjed om hvor fort det kan bli is i ishallen igjen.

Halden ishall ble stengt i helga på grunn av trøbbel med kjøleanlegget.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags