Ingen vet når ishallen kan åpne igjen

Mens isen smelter i bakgrunnen, forteller Bjørn Hofgaard (tv, leder i Comet Elite) og Morgan Pettersen (leder i Comet Bredde) om en fortvilet situasjon for Comet. Med stengt ishall står 150 lokale spillere uten et kamp- og treningstilbud.  Foto: Atle Wester Larsen

Mens isen smelter i bakgrunnen, forteller Bjørn Hofgaard (tv, leder i Comet Elite) og Morgan Pettersen (leder i Comet Bredde) om en fortvilet situasjon for Comet. Med stengt ishall står 150 lokale spillere uten et kamp- og treningstilbud. Foto: Atle Wester Larsen

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

I beste fall kan Halden ishall åpnes om fire uker. I verste fall er sesongen ødelagt. Mens vi venter på svar, står 150 hockeyspillere uten et kamp- og treningstilbud.

DEL

– Ordfører Thor Edquist hadde en helblå mandag. Vi hadde bare en grusom blåmandag, sukker Bjørn Hofgaard i Comet Elite.

Innvendig lekkasje

Dagen etter nyheten om at ishallen er stengt, møter han HA sammen med Morgan Pettersen, leder i Comet Bredde.

– Dette rammer oss hardt, og på mange områder, sier han.

Tirsdag formiddag var is i ferd med å bli til vann i Halden ishall.

Senere på kvelden var det bare vann igjen. Årsaken er, nok en gang, kjøleanlegget. Nærmere bestemt en innvendig lekkasje i en kjøler med 1800 rør.

Allerede i 2011 ble det meldt fra om at anlegget hadde gjort sitt. Siden da har det røket og blitt reparert flere ganger.

Stengt i minst fire uker

Nå er det slutt. Jobben er lagt ut på anbud, og kommunalsjef teknisk Ulf Ellingsen har bedt om svar i løpet av onsdag.

– Nå må vi håpe på velvilje fra både ordføreren, andre politikere og kommunen. Vi snakker om en helt fortvilet situasjon, sier Hofgaard og Pettersen.

– Når kan Halden ishall i beste fall kunne åpnes igjen?

– Fire uker, kanskje. Da må vi ha på plass et mobilt kjøleanlegg raskt, og deretter sette i gang med kobling av dette inn på eksisterende rørsystem. Og så skal is legges.

– Og i verste fall?

– Hvis vi må ha et helt nytt anlegg, må det bygges opp og deretter monteres. Da blir det ikke is her denne sesongen, svarer Pettersen.

Bare bortekamper?

Situasjonen rammer Comet ekstremt hardt. For A-laget, som skulle serieåpnet mot Nes hjemme neste lørdag (26/9), er det kritisk å stå uten is.

– Vi har leid oss inn i Lionshov (i Skee) nå til helga, sier Hofgaard.

– Hva med kamper?

– Vi jobber med det. Én mulighet er å spille bare bortekamper fram til vi har is igjen her.

– Er det aktuelt å spille hjemmekampene utenbys?

– Det har vi foreløpig ikke diskutert, svarer Hofgaard, som forteller om trist stemning i spillergruppa til A-laget.

Barna rammes – igjen

Comet Bredde har også rundt 120 aktive spillere. Alle står per i dag uten tilbud om istrening.

– Denne uka er alle treninger avlyst, men vi er i dialog med både Sparta, Stjernen, Lions og Moss med tanke på leie av istid, sier Pettersen, som beklager at dette igjen er virkeligheten.

I konkurssesongen 2009/10 var også hallen stengt. Da trente alle Comet-lag utenbys, med frafall, spillerflukt og bråstopp i rekrutteringen som resultat.

– At vi er der igjen, er bare trist. Vi kan ikke annet enn å beklage overfor spillere, trenere, foreldre og sponsorer mens vi venter på svar fra kommunen, sier Hofgaard og Pettersen.

Inntekter forsvinner

– Er dere redde for spillerflukt fra ungdomsavdelingen?

– Ja. Derfor har vi inngått en muntlig avtale med Sparta og Stjernen om overgangsstopp fram til vi vet mer. Det samme håper vi å få til med Lions. Nå skal vi jobbe hardt for å gi våre lag og spillere et så godt tilbud som mulig, sier Pettersen.

Også økonomisk er en stengt Halden ishall kritisk for Comet.

– Hockeycamp'en i høstferien ryker. Igjen. Det samme gjør skøyte- og ishockeyskolen. Begge er ekstremt viktige inntektskilder for Comet, sier de.

Gir skryt

Skulle det bli slik at A-laget kun skal spille bortekamper i første del av sesongen, vil det også skape utfordringer for klubbens løpende likviditet.

– Bortfall av inntekter fra hjemmekamper og i stedet økte reiseutgifter til både kamper og treninger er alt annet enn optimalt, ja, sier Hofgaard.

De to Comet-lederne passer samtidig på å gi ros i en meget vanskelig situasjon.

– Arne Suther her i ishallen er fantastisk, og jobber på. Ulf (Ellingsen) i kommunen har også snudd seg rundt, og leter etter løsninger. Og her i klubben er dugnadsviljen enorm, sier Hofgaard, mens Pettersen tillegger:

Flere rammes også

– Vi skal ha foreldremøter for alle lag i ungdomsavdelingen. Nå kan det bare gå én vei – oppover. Så vi må ikke grave oss ned, og heller lete etter gode løsninger, sier Pettersen.

Økonomisk blir også Gimle skole rammet av at Halden ishall er stengt. Skolen benytter overskuddsvarme fra ishallen.

Halden Curling Senter er også stengt. Klubben (Halden Curling Club) har sagt fra seg alle arrangementer fram til jul.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags