Comet med et godt tak på Furuset

Godt tak: Comet viste at de har et godt tak om Furuset-laget etter 7-2-seier i egen ishall lørdag.

Godt tak: Comet viste at de har et godt tak om Furuset-laget etter 7-2-seier i egen ishall lørdag. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Knuste Furuset 7-2 på hjemmebane.

DEL

Det åpnet begredelig for Comet, som tidlig slapp inn 0-1. I det Libelin Bäckström sørget for utligningen minutter senere slet begge lag med å sette det offensive spillet sitt. Men storspillet skulle komme. Etter en tett innledning i første periode skjøt hjemmelaget fart som en komet i andre.  Med tre pucker i nettet i en periode på 4 minutter midtveis i perioden, sikret Comet seg en solid ledelse til 4-1, og et kjempeutgangspunkt for resten av kampen.

Comet dominerte

Det kan virke som at Comet-laget har fokusert ekstra på avslutningene på trening denne uka. For mot tampen av andreperioden øker Comet like godt to ganger til, ved Øyvind Andreassen og Marcus Lindholm. Dermed sto det hele 6-1 til hjemmelaget, som virkelig var et par nummer for store for bortelaget Furuset lørdag ettermiddag. Fredrik Olsson øker til 7-1 i starten av tredjeperiode, og da faller nøjaktigheten til hjemmelaget. Det mest spennende som skjer i etterkant av scoringen er disiplinåærstraffen Einar Egeland pådrar seg for usportslig oppførsel, etter en diskusjon med dommeren.

Like før slutt reduserer Furuset, men det blir aldri spennende i tredjeperioden. Comet går seirende av isen med hele 7-2. Etter seieren klatrer Comet til en solid andreplass på tabellen, i påvente av resultatene fra andre kamper. Banens beste for Comet ble tomålsscorer Charley Berg.

– Det er fantastisk steming etter en seier som dette. En tøff kamp å spille, men vi får tre poeng og det er fint. Det er ikke alltid jeg scorer to mål heller, ler Berg.

– Jeg synes vi er litt mer stabile enn da vi spilte på Furuset. Det er sånn når du får et drittmål, så kommer det gjerne flere. Så da er det bare å kjøre på. Det er tidvis vi slipper til Furuset i forsvarssonen, men vi har en god målvakt bak. Det er tre fortjente poeng, mener Charley Berg.

Treneren fornøyd totalt sett

Comet-trener Göran Hermansson var ikke bare positv etter kamp. Han mente laget spilte for dårlig i den første perioden, men kom seg utover i kampen.

– Resultatet er bra med 7-2, men i den første perioden gjør vi ikke vår beste periode. Vi måtte opp litt mer i den andre, og da får vi også god uttelling. Andre og tredjeperioden er langt bedre, med en klassisk ketsjupflaske. Det var deilig, sier treneren til Halden Arbeiderblad.

Svensken har ingen planer om å la Comet-spillerne suge på karamellen for lenge. Nå venter et viktig oppgjør mot et av topplagene førstkommende onsdag mot Ringerrike.

– Vi fokuserer ikke så mye på at vi nå ligger på andreplass, men så lenge vi vinner vet vi at vi kommer til å gjøre det bra i toppen også. Vi har selvsagt en målsettning om å ligge i toppen. Det er alltid deilig å vinne, men vi får suge på karamellen i dag, men så kommer det en tøff uke hvor vi må jobbe hardt for å få til to gode kamper, mener svensken.

Tredje periode:

60. Kampen er ferdig.

59.04. Mål! Furuset svarer på tiltale og reduserer til 7-2. Uten at det får de helt store konsekvensene for storseieren til Comet.

58.00. Lite å melde om avslutningsvis i tredjeperiode. Comet har kommet til et par farligheter uten å omsette sjansene i mål. Hjemmelaget kontrollerer dette inn.

50.00. Disiplinærstraff på Einar Egeland etter en diskusjon med dommeren. Fryktelig unødvendig på stillingen 7-1 i tredje periode.

46.44. Utvisning Furuset: Jere Mattias Rajala.

45.52. MÅL! Fredrik Olsson fyrer av et langskudd etter godt press i powerplay. Pucken suser inn i målet til 7-1.

42.00.  Da er kampen i gang igjen, uten at noe spennende har skjedd i innledningen. Klarer Comet å holde scoringstrykket oppe?  Speaker melder at 392 personer har kjøpt billett til kampen i ettermiddag.

Andre periode:

38.42. MÅL IGJEN: Når Comet først scorer så vil de gjerne putte flere på rappen. Det har vært gjennomgangsmelodien i den andre perioden, hvor Comet har dominert fullstendig. Marcus Lindholm sørger for at Comet går til pause med hele 6-1. Utklassing i Halden ishall denne lørdagen. Skuddstatistikken er 14-9 til hjemmelaget.

37. Mål comet: 5-1! Øyvind Andreassen sørger for en komfortabel 5-1-ledelse for Comet.

32. Dobbel utvisning: Amper stemning i Halden ishall, som ender med utvisning til begge lag for roughing.  Borgersen ut for Comet (2 minutter), og Wikstrand ut for Furuset. 

30. Furuset-spillerne kommer på besøk på jakt etter en redusering, men Comets målvakt redder mesterlig på streken.

28.37. MÅL! Comet lar seg ikke stoppe, selv i undertall! Charley Berg setter returen etter et godt skudd. 4-1 i Halden ishall! Savnet etter "Libbe", som gikk ut med skade, har ikke gjort seg gjeldende foreløpig.

26.50. MÅL IGJEN FOR COMET! Publikum feirer fremdeles Charley Berg sitt mål i det Comet kommer gjennom på nytt. Denne gangen er det haldenseren Einar Egeland som lurer pucken inn i buret. Egeland har gjort en god kamp til nå. 3-1 til hjemmelaget.

26.00. DER sitter den for COMET. 2-1 til Comet ved Charley Berg.

25.30. Comet har mest av pucken akkurat nå, og presser på for en ordentlig mulighet.

24.00. Begge lag vil mye etter at de har returnert til isen. Ingen virkelige store sjanser å rapportere om så langt i omgangen.

Første periode:

20. Første periode er over. Skuddstatistikken er 14-13 i favør Comet. I pausen får Comets reporter på indre bane beskjed fra assistenttrener at Libelin "Libbe" Bäckström måtte av isen med et vondt kne. Det kan bli skjebnesvangert for hjemmelaget. Libelin er ikke blandt spillerne som kommer tilbake på isen etter pausen. HA kommer tilbake med mer om den mullige skaden.

18. Utvisning: Christopher Paulsen pådrar seg en utvisning (2 minutter) for tripping. Dette er Comets andre utvisning i kampen, etter at Comets Engeland fikk en tominutter etter sju minutter for samme regelbrudd.

17.30: Comet presser på for en scoring i Halden ishall. Egeland får pucken på godt skuddhold og sender avgårde en grei avslutning, som bortelagets keeper henger med på. Men det kommer seg nå for hjemmelaget.

11.33 min: I det det gjenstår 8.27 minutter igjen på kloka i første periode spiller speakeren DDE på høytaleranlegget. Libelin Bäckström sørger for at Comet er tilbake i kampen på stillingen 1-1.

10. min: Ingen av lagene imponerer noe særlig i innledningen i kampen, selv om bortelaget fikk mål på sin første mulighet.

5. min: Det blir en kjedelig start for Comet-laget, som slipper inn mål etter at det er spilt i overkant av fire minutter. Bortelagets Mats Wikestrand er nådeløs i det han får mulighet fremfor Comet-målet og sørger for en marerittstart på oppgjøret for Comet.

Slik starter Comet:

Førstelinjen: Adrian Johnsen, Markus Lindholm, Fredrik Løken Pedersen, Fredrik Olsson, Libelin Bäckström, Einar Egeland.

Slik starter Furuset:

Jani Korpela, Thomas Jordhøy, Kirilis Mitrofanovs, Martin Ytterstad, Mads Lund Hansen, Jere Isaho.

Artikkeltags