Politiførstebetjent Anders Garberg ved Halden-politiet melder at det i alt har det vært en rolig kveld for politiet, og at ikke veldig mange hadde tatt turen til sentrum.

Noen oppdrag ble det allikevel omkring i området.

Branntilløp og fyllekjøring

Like over klokka 19 på fredagskvelden fikk politiet melding om branntilløp på en adresse i Tistedalsveien. Flere patruljer rykket ut i tillegg til brannvesenet.

Det viste seg å være en person som hadde tatt ulovlig tilhold på stedet, og i den forbindelse hadde personen forsøkte å varme seg.

I 22:30-tiden stanset en politipatrulje en bil for kontroll utenfor sentrumskjernen, hvor den mannlige føreren i 60-årene viste seg å være påvirket av alkohol.

Vedkommende er nå anmeldt for kjøring i ruspåvirket tilstand. Nødvendige prøver er gjennomført og førerkortet er beslaglagt.

Dårlig oppførsel

Da klokka hadde passert midnatt, begynte også noen hendelser av mer voldelig art å vise seg.

Bare noen minutter inn i det nye døgnet fikk politiet melding om slåsskamp utenfor en adresse i Halden sentrum.

Flere politipatruljer ble sendt til stedet, og da de kom fram valgte flere personer å løpe derfra. En mannsperson i 50-årene har status som fornærmet i denne saken.

Noen minutter før klokka 02 ble en nittenåring bortvist fra Halden sentrum av en patrulje. Da hadde vedkommende oppført seg dårlig, og patruljen hadde vært i kontakt med personen flere ganger i løpet av kvelden.

I tillegg til bortvisningen er han også anmeldt for å ha forulempet politiet.