– Vi synes virkelig ikke voksne folk skal omtale hverandre på den måten

Ole Richard Holm Olsen og Fredrik Holm i Halden Høyre.

Ole Richard Holm Olsen og Fredrik Holm i Halden Høyre. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

MeningerÅPENHETSDEBATTEN: Sak, person og respekt

Spørsmålet om åpenhet vekker åpenbart stort engasjement både hos politikere og samfunnsinteresserte haldensere. Bra!

I fredagens HA skriver Hanne Merete Jensen at vi har et problem i Høyre i vår «paniske motstand» mot et kommunalt politikerregister. Det hevdes at vi opererer i det skjulte og hemmelige.

Ingenting er skjult eller hemmelig når det kommer til politikernes forskjellige bindinger og interesser. All informasjonen som etterlyses er fritt tilgjengelig på eksempelvis styrevervregisteret.no og proff.no.

Her kan hvem som helst finne ut det de måtte ønske. Om noen fortsatt skulle være i tvil er det ikke verre enn å ta en telefon eller sende en mail, så er vi sikker på at de aller fleste vil svare oppklarende på hvilke spørsmål innbyggerne måtte ha.

Hvis noen mistenker noen i Høyre etter torsdagens kommunestyre slik Jensen hevder, ber vi de om å ta kontakt med en av oss slik at vi kan få oppklart det. Vår erfaring er at det er best å ta slike ting ved roten og ikke gå gnage på det.

Da oppstår det lett rykter slik som det anonyme kollektivet sosialdemokrater i Halden framsatte i forrige uke. Det ble sådd tvil om hvem som betalte for lunsjen på Curtisen da statsministeren var på besøk.

Det er ikke nødvendig å bruke administrasjonens ressurser på å registrere noe som allerede er registrert.

Vi har et regelverk som sørger for at politikere ikke behandler saker hvor de har personlige interesser. Om noen fortsatt skulle lukte ugler i mosen har vi et kontrollutvalg som kan vurdere mistanker om utilbørlig politisk behandling.

Vi har ikke inntrykk av at noen føler denne ordninger er utilstrekkelig.

Da Høyre gikk til valg på åpenhet i 2011 var det for å sørge for gjennomsiktige politiske prosesser hvor alle saker ble lagt fram til politisk behandling etter en uhildet, upåvirket administrativ utredning.

Når sakspapirene er presentert er de politiske diskusjonene helt åpne og alle kan få si sin mening og alle kan følge med på de diskusjonene som foregår.

Videre vil vi utfordre både Hanne-Merete Jensen og politikere fra andre partier å diskutere sak og parti uten å fokusere på enkeltpersoner. Høyre er ikke ordføreren og ordføreren er ikke Høyre.

Vi ser tendenser til at ordføreren blir skyteskive for alt som i deres øyne er galt i Halden. Skyt gjerne litt på oss også. Vi er også med i Høyre og prater gjerne om alt fra fotball til eiendomsskatt, utmarksregulering og kommunereform.

Vi liker folk og er nysgjerrig på hva de tenker og mener.

Vi har også respekt for Hanne-Merete Jensens meninger og synes det er flott å lese hennes betraktninger.

Når det er sagt vil vi si at det å kalle en meningsmotstander en «selvopptatt skrytepave blottet for selvinnsikt» er faktisk ikke greit. Vi synes virkelig ikke voksne folk, eller barn for den saks skyld, skal omtale hverandre på den måten.

Høyre er ikke ordføreren og ordføreren er ikke Høyre. Vi ser tendenser til at ordføreren blir skyteskive for alt som i deres øyne er galt i Halden. Skyt gjerne litt på oss også. Vi er også med i Høyre og prater gjerne om alt fra fotball til eiendomsskatt, utmarksregulering og kommunereform.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags