Gå til sidens hovedinnhold

Halden Høyre behøver ikke bekymre seg for Senterpartiet i Viken

Artikkelen er over 1 år gammel

I dette leserinnlegget svarer Håkon Tolsby på Elin Lexander sitt innlegg i HA 17. desember.

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Lexander skriver i HA at hun er bekymret fordi Anne-Kari Holm har søkt om fritak fra Viken fylkesting. Hun er engstelig for at første vara fra SP, som kommer fra Akershus, ikke vil prioritere Halden og utvidelsen av byens videregående skole.

Det er forståelig at man i opposisjon vil skåre politiske poeng og spesielt når man sitter i opposisjon både i egen kommunen og i fylket, men et slikt resonnement faller på sin egen urimelighet.

For det første er vi fremdeles tre representanter fra regionen og ikke to som Lexander hevder. Ja, Aremark er faktisk i samme region som Halden, og undertegnede vil gjøre det han kan for at planene for Halden videregående skole blir gjennomført.

Les også

Halden Høyre er konstruktive

For det andre er det god SP-poltikk å sørge for at også «utkantkommuner» som Halden blir ivaretatt. Det har SP gått til valg på, og det vil vi kjempe for enten representanten kommer fra Østfold eller Akershus. Det er også nedfelt i posisjonens samarbeidsplattform for Viken, at man ønsker å bevare dagens skolestruktur, at nærskoleprinsippet skal ligge til grunn slikt at elevene kan gå på skole i nærheten av der de bor, og at det skal være et bredt utvalg av utdanninger på alle skoler.

Jeg tror Halden Høyre skal være glad for at vi har et fylkesting og et fylkesråd som ser hele fylket og ikke bare sentrale områder, når utvidelsen av Halden videregående skole skal behandles. For det finnes mange utfordringer i Viken, men utfordringene er ikke knyttet til Anne-Kari sin deltagelse i fylkestinget eller ikke. Utfordringene til Viken er at hele fylkesreformen er underfinansiert.

Kommentarer til denne saken