Gå til sidens hovedinnhold

– Halden er ikke det samme som Drammen, Oslo, London, Paris eller New York

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Jeg bor i Halden og er innflytter uten gammel ryggsekk. Jeg er for: god byutvikling, for fornyelse og for god planlegging for framtiden. Jeg er imot den planlagt utbyggingen av Tyska og Hollenderen av flere grunner. Halden er ikke det samme som Drammen, Oslo, London, Paris eller New York, men har en karakter, kultur og historie som bør ivaretas. «Tyska ligger fantastisk plassert i Norges vakreste by. Området byr på nydelig sjøutsikt».

Jeg er helt enig med sitat fra Ingeborg Marie Østby Laukviks innspill i HA’s fritt ord. Men hvordan i alle verden skal den «nydelig sjøutsikt» beholdes?

Les også

Fremtidsrettet byutvikling

Når 4-5 etasjes treklosser bygges på Tyska, med over 19 meter i høyde og stenger området? Videre med den fremtidig planlagte utbygging på Hollenderen i 2026, som bokstavelig talt kommer til å stenge mot Brattøya og Iddefjorden fra Refne.

Tyska har mange velkjente og ukjente utfordringer som har et ukjent kostnadsnivå og som Halden kommune er forpliktet til å ta alene? Har noen sovnet i timen da avtalen skulle utarbeides? Hvorfor skal Haldens innbyggere få en ukjent regning i fanget med alle opprensking kostnader? Halden er nå ute av Robek lista. Skal vi havne ditt igjen?

Hvorfor skal Saugbrugs få 50% av nettogivinsten ved utvikling, videresalg og ikke ta noen opprenskingskostnader?

Til hvem er disse planlagte leiligheter tenkt? Jeg tror neppe studenter har råd til å kjøpe, eller har behov siden det bygges nytt rundt Høgskolen på Remmen. Utbyggeren antyder en gjennomsnitts pris på over Kr.3.000.000 og de som får utsikt mot sjøen skal betale mer! Utbyggeren setter en verdi på utsikten som blir fratatt Haldens befolkning. Det skurrer får min del.

En bekymret Halden skattebetaler.

Kommentarer til denne saken