Gå til sidens hovedinnhold

Halden bibliotek innfører «bestill-og-hent»: Bøkene må i 14 dagers karantene etter utlån

Artikkelen er over 1 år gammel

Fra og med 20. april kan du bestille medier fra biblioteket over nett og hente senere utenfor biblioteket. Utlånsordningen er godkjent av kommuneoverlegen i Halden.

Halden bibliotek vil fra mandag 20. april tilby et «bestill og hent»-bibliotek.

– Vi er glade for igjen å kunne gi Haldens innbyggere tilgang til vår samling, sier Hedvig Grønlund Moen ved Halden bibliotek til Halden Arbeiderblad.

Slik funker det:

Logg deg inn og bestill i Bibliofil-appen eller på «Mine sider» på haldenbibliotek.no Du kan bestille både bøker, magasiner, film og lydbøker.

De ansatte ved biblioteket finner fram det du har bestilt, låner det ut for deg og pakker det i poser. Du kan hente utenfor biblioteket mandag og torsdag fra klokka 15:00-17:00. Tirsdag, onsdag og fredag fra klokka 12:00-14:00.

Det er kun bøker, lydbøker, filmer og magasiner fra vår samling som kan bestilles. Bestilling av bøker fra andre bibliotek er fortsatt stengt.

Har du ikke lånekort fra før kan du registrere deg her for å få et digitalt lånekort.

Hvordan henter jeg?

Du vil få en melding eller e-post når bestillingen din er klar til henting.

Husk smittevernet – vi setter fra oss posen med bøker og du plukker den med deg. Husk å holde trygg avstand og ta hensyn til smittefaren. Sitter du i karantene eller har sykdomssymptomer ønsker Halden bibliotek at du sender noen for å hente det du har bestilt.

Les også

Halden bibliotek satser på sosiale medier: Sjekk ut de kreative bildene som får hundrevis av likes på Instagram

Hvordan kan jeg være trygg på at det jeg låner ikke er smittefarlig?

Kommuneoverlegen i Halden har godkjent utlånsordningen. Levering og tilbakelevering av bøkene skal skje uten direkte kontakt/nærkontakt mellom de ansatte og lånerne. Bøkene pakkes i henhold til smittevernsreglene. Bøker som har vært lånt ut vaskes med såpevann på utsiden og settes i karantene i 14 dager før de lånes ut på nytt.

Du kan levere lånt materiale i innleveringsluka, men biblioteket oppfordrer deg til å beholde bøker og annet fram til vi åpner igjen.

Kommentarer til denne saken