Spenst skal bygge i området mellom jernbanebrua og Elkjøp, der hvor det i dag er parkeringsplass.

30 millioner

Det er eierne Anders og Thomas Viken, sammen med senterleder Veronika Lund som presenterer nyheten.

- Dette er et betydelig løft for oss og et prosjekt til over 30 millioner kroner. Jeg har en liten klump i magen, men med tanke på at vi skal være et moderne treningssenter også i framtida er jeg overbevist om at dette er et riktig skritt å ta, sier Anders Viken.

Han poengterer at Høvleriet og området langs Tista er byens nye handelssentrum.

Dobbelt så stort

- Vi får en fantastisk beliggenhet og gjennom store panoramavinduer får man utsikt over både elva og festningen mens man trener, kommenterer en fornøyd Viken.

Lokalene blir nesten dobbelt så store som dagens Spenst-lokaler.

- Det blir 2150 kvadratmeter, i dag har vi cirka 1200, forteller han.

Luftig

Han sier videre at det blir romslige og luftige lokaler med god takhøyde. Alt av treningslokaler vil dessuten bli på en flate.

- Det blir store garderober med fine dusjer og badstue, sier han.

Nye muligheter

Senterleder Veronika Lund lover at man skal ta vare på den intime og personlige atmosfæren også i et nytt og større treningssenter.

- Med lokaler som er bygd for treningssenter fra starten av, får vi mer praktiske løsninger. Dette gir oss også helt nye muligheter til å tilrettelegge for ulike grupper, sier hun.

Lund trekker fram både lavterskeltilbud og trening for barn og ungdom som områder som vil bli satset på.

Vil øke

Spenst har i dag cirka 3.000 medlemmer. Med flyttingen kommer de nærmere konkurrenten og legger ikke skjul på at de ønsker å ta enda flere markedsandeler.

- Vi ønsker å tilby det beste treningstilbudet i Halden, fastslår Viken offensivt.

Rask byggetid

Prosessen med å starte byggingen er allerede i gang.

- Det hele skal være ferdig til 1. desember, røper Anders Viken, dermed kan nytt treningssenter bli julegaven til Spenst-medlemmene neste jul.

Badet legges ned

- Hva skjer så med de lokalene Spenst eier per i dag?

- Dagens nøkkelkort-avdeling (ubetjent) på Halden Bad flyttes til de nåværende lokalene i Sykehusgata. Det betyr at denne avdelingen også blir mer moderne og bedre og så blir de nye lokalene premium-avdelingen, sier Viken og Lund.

Det betyr samtidig at det er slutt for virksomheten på gamle Halden Bad.

- Vi ser på flere løsninger for hva som skal skje med Halden Bad, sier Viken, og innrømmer at en av muligheten er å selge badet.