– Vi er stolte over å være først av alle de 70 avisene i Amedia-konsernet til å lansere en ny, digital sjudagersavis, sier nyhetsredaktør Morten Ulekleiv.

Klokka 20.00 i kveld publiseres dagens ferske utgave av HA7. Men nettansvarlig Anja Lillerud har laget testutgaver i flere dager før lansering, og her kan du se hvordan HA7 fra i går kveld så ut. (Fra klokka 20.00 i kveld vil dagens utgave ligge samme sted).

– HA7 kommer til å inneholde to helt ferske saker som vi publiserer først i HA7. I tillegg vil utgaven være spekket med nyheter, sport, debatt og kultur fra det siste døgnet. Ved å sveipe med fingeren eller klikke på pilene med musepekeren, så blar du deg enkelt fra side til side, forteller nettansvarlig Anja Lillerud i Halden Arbeiderblad.

HA7 er en digital utgave med en klar start og en klar slutt. Man hopper fra sak til sak i utgaven ved å bla/klikke til siden, og leser hver enkelt sak ved å rulle nedover. Den er kun tilgjengelig for abonnenter, og vil bli publisert klokka 20.00 – hver eneste dag.

– Vi har valgt dette tidspunktet fordi vi ser på vår nettstatistikk at mange haldensere er inne på våre hjemmesider fra 20.00 og utover kvelden.

Best på mobil

Utgaven er laget for å se best ut på mobiltelefon og nettbrett, men fungerer også fint på PC og Mac.

Nyhetsredaktør Morten Ulekleiv er spent på hvordan haldenserne vil ta i bruk den nye, digitale avisa.

– HA har gradvis de siste årene prioritert digital satsing i stadig større grad. Nå gjør vi et stort byks ved at vi lanserer en digital avis sju dager i uka samtidig med at papiravisa kommer i postkassa fire dager i stedet for seks dager i uka, sier Ulekleiv.

HAs nettavis vil fortsatt være det rette stedet for å følge det løpende nyhetsbildet i Halden gjennom døgnet.

– De mest lojale abonnentene våre er innom nettsidene våre mange ganger i løpet av en dag. Men vi vet også at det er flere som ikke bruker oss like ofte, men likevel ønsker å være oppdatert på de viktigste nyhetene fra Halden og Aremark. Det behovet håper vi HA7 vil tilfredsstille, sier Morten Ulekleiv.