Gå til sidens hovedinnhold

HA7 forsvinner - erstattes av nyhetsapp

Søndag 18. oktober er siste dag for den digitale utgaven HA7.

– Utviklingen digitalt går raskt. Vi ser nå at leserne ikke lenger har et behov for den digitale utgaven HA7 og at nyhetsappen vår til mobiltelefonen har overtatt det behovet, sier ansvarlig redaktør Hans-Petter Kjøge.

Da Halden Arbeiderblad reduserte fra seks til fire daglige papiraviser i februar 2017 for å satse enda kraftigere digitalt, lanserte vi samtidig et nytt daglig magasin, HA7.

Det var for å gi leserne en mulighet til å en gang i døgnet få alt innhold i en løsning der man kunne bla fra start til slutt.

– I løpet av de drøyt tre årene som har gått, så har abonnentenes leservaner utviklet seg. Det er nå veldig få abonnenter som leser mer enn den første saken i HA7. Det er helt naturlig og en gledelig konsekvens av at så mange sjekker nettsidene våre så ofte at de allerede har fått med seg store deler av innholdet i utgaven som vi nå kutter ut, forklarer Kjøge.

Samtidig lanserte HA tidligere i år en ny nyhetsapp for mobiltelefon som i løpet av kort tid har blitt meget populær.

– I den appen kan du personifisere din egen forside og velge å få varsler om de temaene du er mest opptatt av. Er du for eksempel veldig opptatt av kulturlivet i Halden, kan du få et varsel på telefonen din hver gang HA publiserer en kulturnyhet, forklarer Hans-Petter Kjøge.

Den personifiserte siden blir ikke en erstatning for dagens forside, som er prioritert av redaksjonen i Halden Arbeiderblad og består av en miks av alt innholdet vi lager, men et supplement.

Appen finnes både til iPhone og Android-telefoner og du laster den ned enten på Appstore eller i Google play. Dersom du ikke får dette til på egenhånd, kan du oppsøke HAs lokaler på Wiels plass 2 på dagtid på hverdager.

Siste utgave av HA7 er søndag 18. oktober.

Kommentarer til denne saken