God jul til deg Trond!

Framsnakk: Trond Henriksen framsnakker andre. Han fortjener å bli framsnakket selv.

Framsnakk: Trond Henriksen framsnakker andre. Han fortjener å bli framsnakket selv.

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

LEDER Julas budskap er så mangt. Gode, medmenneskelige og empatiske sider ved oss kommer opp og fram. HAs spalter har nesten flommet over av gode givere og hjelpere som har ytt en ekstra skjerv til dem som trenger det. Det varmer, og det berører. En annen menneskelig egenskap er å ta seg selv i nakken, fylle livet med nytt innhold og gi seg selv en ny sjanse. Rett og slett å finne en ny mening. Han som en gang ble betegnet som «Norges farligste mann» har gjort det. Han har gjort det her i Halden, og han har gjort det med høy profil. Han heter Trond Henriksen.

Trond har skrevet boka «Ingen murer er for høye». Her forteller han om et liv på bånn. Om reisen til å bli en tung narkotikamisbruker og steinhard kriminell. Om et liv inn og ut av fengsel. Men også om kjærligheten til sin mor. Hele veien. Tilfeldighetenes spill her i Halden forandret livet hans. Totalt. Han fikk seg etter hvert jobb i Radio Prime, han traff sin store kjærlighet Bodil, han fikk venner og et nettverk i byen vår. Han fant nytt fotfeste. Og ble rusfri.

I dag er Trond ansatt i Kirkens Bymisjon i Halden. Han leder et unikt ungdomsprosjekt. Trond Henriksen vier nå livet sitt til å hjelpe ungdom som sliter med de samme tingene han selv slet med. Med et uslitelig pågangsmot og godt humør er han på farta for det han nå brenner for. Og han blir sett. Gaver strømmer inn til prosjektet. For eksempel fra oss. HA-fellesskapet valgte å gi julegaven vår til Tronds ungdomsprosjekt i år. Fordi han fortjener det.

Han bryr seg om andre. Hvert år før jul framsnakker en haldenser på Signert-plass i HA. I fjor Sissel Samuelsen ved Børkes bakeri. I år Øivind Strøm. Han gjør det med ekthet og varme. Han beviser at han ser. Trond legger et enormt press på seg selv med sin høye profil. Det tror vi er bevisst, og vi tror det er lurt.

Trond Henriksen fortjener å bli framsnakket selv. For den han er, og for det han gjør. Det har vi gjort nå. God jul til deg Trond!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.