- Han gjør meg så sint at jeg sprekker

Glede: Inga Lovise med sønnen Wilhelm Johan foreslo mannen Hans Magnus som HA-helt, mens datteren Erle gledet seg til å besøke pappas jobb.foto: Arfan Baomidehaq

Glede: Inga Lovise med sønnen Wilhelm Johan foreslo mannen Hans Magnus som HA-helt, mens datteren Erle gledet seg til å besøke pappas jobb.foto: Arfan Baomidehaq

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

«Er det noen som fortjener en pris, er det min mann».

DEL

Det skrev Inga Lovise Bakke, da hun foreslo mannen og ambulansesjåføren Hans Magnus som HA-helt i februar.

Fikk prisen på jobben

I begrunnelsen skrev hun:
«Min mann er et godt medmenneske, en god ektemann, venn og en fantastisk pappa».
Sammen med HA la hun en plan for å overraske mannen på jobb og tok med seg barna Erle (3,5 år) og Wilhelm Johan på fem måneder.
– Dette var overraskende, strålte Hans Magnus Bakke, som klargjorde en ambulanse.
Han fikk overrakt prisen og høre konas begrunnelse, hvor det blant annet sto:
«Han er mannen som kan gjøre meg så stolt at jeg sprekker, så sint at jeg sprekker og så glad at jeg sprekker».
- Ja, jeg er like sta som kona, men vet også hennes behov, smilte vinneren lurt.

Sykebil var guttedrøm

Hans Magnus Bakke begynte som lærling ved Halden ambulansestasjon i 2003. Deretter tok han fagbrev og tilleggsutdannelse i Oslo.
– Jeg vokste opp på gården Vik, hvor gamle E6 gikk like ved. Da så jeg som liten gutt ofte ambulanser og sa at jeg skulle kjøre sykebil, nå jeg ble stor. Det er moro å ha blitt det.
I begrunnelsen til kona får Bakke følgende attest:
«Han er flink i jobben sin som ambulansearbeider. Jeg har flere ganger vært med han, når han har møtt pasienter som kommer og takker han for livet og god hjelp. Sånt rører hjertet mitt og gjør meg så uendelig stolt».
- Det er viktig at folk føler en god opplevelse av jobben vi gjør. Jeg gjør mitt beste i akuttsituasjoner og legger vekt på å ha tid til rolige samtaler med pasientene i syketransporter, forteller Hans Magnus Bakke.

Familie og gårdsdrift

Også hjemme opptrer han som en støtte.
– Da jeg ble alvorlig syk satt han ved min side dag ut og dag inn. Støttet meg på alle mulige måter. Var alt jeg trengte og litt til, sier kona og tillegger:
– I dag har vi to barn sammen og de elsker pappaen sin. Han leker med dem, tar de med på tur og koser seg i papparollen. Trenger venner hjelp, så stiller han alltid opp, og ordet nei tror jeg knapt finnes hos han.
HA-helten forteller at han prøver å hjelpe, hvis han har tid og mulighet.
– Når familie og venner tar steget og ber om hjelp, så er det bare hyggelig å stille opp.
I barndommen var Hans Magnus Bakke også opptatt av traktor og han skal overta Vik gård etter hvert.
– Det ser jeg fram til. Det er et gårdsbruk med produksjon av såkorn som ikke gir så store inntekter, men lar seg drive og kombinere med en turnusjobb, sier glad pappa og ektemann.
– Fritida tilbringer jeg mye sammen med familien både hjemme og ute i naturen. Jeg er også med å leder en barneklubb i menigheten til Berg kirke. I ny og ne blir det også tid til noen kanoturer, sier Bakke.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken