Smykkedesign på Kulturnatt i Halden

Gullsmed O. Førlie deltok på Kulturnatt i Halden for første gang i år. Her mottar de blomst som takk for deltagelsen

Gullsmed O. Førlie deltok på Kulturnatt i Halden for første gang i år. Her mottar de blomst som takk for deltagelsen Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

På Gullsmed O. Førlie jobber det hele fem gullsmeder. På Kulturnatt i Halden stilte tre av de ut selvproduserte smykker.

DEL

Fredag var det den første gangen Gullsmed O. Førlie var med på Kulturnatt i Halden. Damene i gullsmeden satt pris på muligheten til å vise frem sitt eget design.

Ville være kreativ

Simone Kronberg er en av jentene som har designet sine egne smykker og utstilt på Kulturnatt i Halden.

- Jeg vet ikke hvordan jeg kom på at det er dette jeg ønsker å gjøre. Men jeg ville være kreativ, og gjøre noe annet i jobben enn bare reparasjoner, forteller Kronberg.

Hun, og de andre jentene i butikken, lager smykker på spesialbestilling i tillegg til at de selger de varene de har fra før.

- Nå har jeg en avtale om at smykkene mine blir solgt her hos Førlie. Det er morsomt, legger Kronberg til.

- Gøy å stille ut vårt eget

De to andre designerne Heidi Framvik og Elisabeth Grimsrud, er begge glade for arrangementet Kulturnatt i Halden.

- Det er et kjempe flott arrangement. Dessuten er det en ypperlig anledning til å få stille ut alt vi selv har laget, som vi ikke har utstilt ellers i butikken. Det er gøy å vise det vi selv lager her, og ikke bare de vanlige varene, sier Grimsrud.

Grimsrud har brukt krystallisert stein, månestein granat i sine sølv og gullsmykker. Et av Framviks smykker har kommet så langt som til å være med i en nasjonal designkonkurranse.

Fikk blomster

Alle butikkene som åpner dørene for Kulturnatt i Halden får en hyggelig blomst som takk. Også Gullsmeden O. Førlie fikk en oppmerksomhet med applaus fra de kundene som var tilstede i butikken.

- Det er veldig hyggelig å ha åpne dører her på en sånn kveld. Fler som kommer innom har aldri vært her før i dag, og benytter denne dagen til å ta turen innom, forteller Grimsrud.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken