Innbruddet skjedde mellom 30. september og 2. oktober. Trolig har tyvene vært tilbake på åstedet flere ganger.

I går, altså søndag 2. oktober, ble tyvene tatt på fersk gjerning av huseier og stakk fra stedet. Det spesielle er at det ble liggende igjen en rekke eiendeler som ikke tilhører fornærmede.

– Derfor mistenker vi at det kan ha skjedd flere innbrudd i Halden den siste tiden. Fornærmede har snakket med naboene sine. Ingen av dem har hatt innbrudd. Så det kan tyde på at det har skjedd innbrudd andre steder enn akkurat i nærheten av denne eneboligen, sier politioverbetjent Vidar Andersen.

Det er ikke tatt så mange eiendeler fra boligen i Dyrendalsveien. Men det ligger altså igjen en rekke gjenstander som ikke hører hjemme der.

Det dreier seg blant annet om:

* Flere vinflasker av ulike merker (martini).

* Flere bager

* Flere verktøysett og verktøy.

* Koffert som inneholdt diverse borr.

* Mindre pyntegjenstander.

* Vannpumpe

* Dekkskifteverktøy.

– Dette er ikke alt som ble liggende igjen. Men er det noen som mangler slike gjenstander, eller noe annet, kan de ta kontakt med politiet. De kan komme ned til oss, fortelle hva de mangler og beskrive gjenstandene. Så skal de få dem tilbake. Vi ønsker også at de anmelder tyveriet, sier politioverbetjent Vidar Andersen.

Han påpeker at det er viktig at alle som oppdager at de har hatt besøk av innbruddstyver, tar kontakt med politiet og unngår å røre åstedet.

– Da kan vi komme å foreta kriminaltekniske undersøkelser av åstedet. Det har vi også gjort på den aktuelle adressen i Dyrendalsveien. Vi har sikret spor og DNA fra flere av gjenstander. Så får vi se om vi får treff på disse, sier han.

Mye tyder på at tyvene som oppsøkte eneboligen i Dyrendalsveien var på stedet mer enn en gang. For huseieren hørte stemmer ved kjellernedgangen sin lørdag 1. oktober. Det var minst to personer og de snakket sammen - på norsk.

Han var også da i kontakt med politiet.

Dagen etter, altså i går søndag 2. oktober, hørte fornærmede bråk utenfor huset. En kjellerlem ble brutt opp.

– Politiet kom til stedet og det ble gjort hundesøk. Politiet stanset en lokal kjenning på tråsykkel like ved åstedet. Han syklet på en stjålet sykkel. Vi fant ikke informasjon som tyder på at han hadde noe med dette innbruddet å gjøre, sier Vidar Andersen.

Politioverbetjenten beskriver saken som spesiell fordi tyvene trolig har vært tilbake flere ganger og at de satt fra seg det som kan være tyvegods fra andre stedet.

– Dette er litt spesielt og rart, sier han.

Har du tips i saken – eller har oppdaget at du selv har hatt innbrudd – ta kontakt med politiet på telefonnummer 02800 og spør etter etterforskning og vinning i Halden ved Vidar Andersen.

Du kan også sende en mail til [email protected]