Gå til sidens hovedinnhold

Lokal seier under Grenserittet UNG

Artikkelen er over 6 år gammel

Halden tok sin første og forhåpentligvis ikke siste triumf under helgens Grenseritt, da Silje Mathisen vant den yngste jenteklassen J13-14 overlegent i Grenserittet UNG.

HCK-rytteren ledet fra start til mål, og kunne strekke armene i været etter 37 kilometer med slit.

- Det var en veldig god følelse å komme i mål, for jeg fikk skikkelig syre i bena på slutten, sa en fornøyd Silje Mathisen rett etter målgang.

- Rykket i første bakke

Hun forteller om en fin tur fra Prestebakke til Fredriksten festning.

- Det gikk egentlig veldig greit, og jeg tok det litt rolig i starten. Deretter rykket jeg fra i første lange bakke, og satset på å holde helt inn, fortalte Mathisen, som ikke hadde mye å utsette på løypa.

- Det var veldig bra rundt hele løypa, men det var enkelte utforkjøringer man tok det litt rolig, for å være på den sikre siden.

Satser mot UM neste helg

Neste helg skal den talentfulle jenta som egentlig satser på landevei, sykle Ungdomsmesterskapet (UM) i Fredrikstad, der hun har håp om å gjøre det bra.

- Grenserittet syklet jeg mest for å ha det morsomt, og for å få en god oppladning til årets store mål som er UM. Dette var en god bekreftelse på at formen er som den skal, sa Mathisen og gliste.

Martine Eldre Svendsby ble nummer fem i samme klasse, mens Øyvind Mo ble beste haldenser i den største klassen, G15-16.

Satte farge på rittet

En gruppe som ble lagt godt merke til i løypa i ettermiddag var gjengen fra Team Rynkeby som syklet sammen med Anette Woldheim Hansen, for å støtte Barnekreftforeningen.

- Det var en veldig fin tur, og jeg ble pushet veldig bra av disse gutta her, sa Woldheim Hansen.

- Nei, dette fikset hun helt selv. Vi er meget imponerte over henne, og med den innsatsen her skal man ikke se bort i fra at hun klarer å sykle til Paris med oss også, kommer det fra hele Team Rynkeby.

- Grenserittet MIDT fortjener oppmerksomhet

Woldheim Johansen er uansett klar på at Grenserittet MIDT fortjener mer oppmerksomhet.

- Det synes jeg absolutt. Det er magne her ute som har spesielle historier, og som legger ned like mye innsats som resten, selv om de ikke har forutsettningene for å kjøre 80 kilometer, mener Woldheim Hansen.

Fred Voldset fra Halden Cycleklubb vant forøvrig herreklassen i Grenserittet MIDT for andre året på rad.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.