Dobbeltseier i Grenserittet Etappe

Grenserittet Etappe: Overlegen seier til Halden CKs Andreas Bye på første dag.

Grenserittet Etappe: Overlegen seier til Halden CKs Andreas Bye på første dag. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Andreas Bye og Ingrid Bøe Jacobsen sikret dobbeltseier i historiens første utgave av Grenserittet Etappe.

DEL

- Det var utrolig hardt og veldig veldig morsom løype, forteller en sliten men fattet Andreas Bye (Halden Cykleklub) rett etter målgang på Fredriksten festning i ettermiddag. - Jeg hadde et par uhell underveis. Det er fort gjort å miste litt kontrollen og stupe over styret i dette terrenget, så det har blitt et par småskrammer, men i morgen er jeg klar igjen for neste etappe, sier han. Bye syklet på tiden 3:47:09.

Sykler etter GPS- spor

Samtlige deltakere må følge GPS- spor for å finne frem i løypa underveis. I tillegg er de utstyrt med hver sin GPS- sender som viser på et kart på nettet hvor de befinner seg til en hver tid. For Bye sin del, viste denne at han hadde en klar ledelse gjennom hele rittet. Tilskuerne som ventet ved mål på Huth, - et av Fredriksten Festnings høyeste punkter, kunne dermed følge med både på livetracking på nett og visuelt, når deltakerne nærmet seg. Fra Huth kunne deltakerne skimtes allerede fra Mølen, gjennom byen, og opp de bratte bakkene til toppen av festningen.

Trodde Bøe Jacobsen hadde brutt

For de som fulgte med på livetrackingen, rådet det stor usikkerhet om hvordan det gikk med Ingrid Bøe Jacobsen. Hennes GPS- sporing stoppet kort avstand fra start, noe som fikk flere til å anta at hun hadde brutt løpet. Heldigvis viste det seg at det bare var senderen som hadde sluttet å virke, og Bøe Jacobsen (Halden Cykleklub/ Birk Sport Racing) kom tråkkende opp igjennom festningen og i mål som nummer to, på tiden 3:54:38 til jubel blant de fremmøtte. - Dette er jo bare gøy! Jeg sklei litt et sted mot slutten, og fikk meg enda en trøkk i den samme armen som jeg hadde et uhell med i går, men jeg tror det går bra, sier hun.

Tredjeplassen gikk til Sarpsborg Sykkelklubbs Øyvind Akselsen på tiden 4:01:25. Blant de ti beste finner vi Halden CKs Frode Bokerød (6. plass) på tiden 4:06:39, Marius Bekkevold (8. plass) på 4:08:22 og Hans Erik Myrene (9. plass) på 4:12:08. (Se Fullstendig resultatliste)

Stolte av hjembyen

- Vi blir veldig stolte av hjembyen vår, når vi kan vise frem så fin natur til de tilreisende deltakerne, sier Ingrid Bøe Jabobsen og Andreas Bye. - Det var faktisk et parti underveis som jeg aldri har syklet på selv heller, så dette var bare moro. Det er gøy med et tre dagers etapperitt som er helt annerledes enn det vi pleier å delta på, mener Bøe Jacobsen. Bye stemmer i. - Selv om det ble regn underveis, ble dette en bra dag. - Vi ser frem til en ny fin etappe i morgen og på lørdag!

Artikkeltags