– Jeg hadde med pass

Grensekontroll: – I disse tider er det ok med grensekontroll. Jeg var forberedt på å bli stoppet i min tur til Norge, sier Fredrik Wåhlstrand. Alle foto: Jan Erik Sørlie

Grensekontroll: – I disse tider er det ok med grensekontroll. Jeg var forberedt på å bli stoppet i min tur til Norge, sier Fredrik Wåhlstrand. Alle foto: Jan Erik Sørlie

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Svenske Fredrik Wåhlstrand synes det er greit at alle blir stoppet. – Bra at myndighetene vil vite hvem som kommer inn i landet, sier han.

DEL

Den norske regjeringen har innført strengere grensekontroll etter at Sverige har iverksatt tiltak for å redusere tilstrømmingen av flyktninger, skriver HA.

Ingen asylsøkere

Fra klokka åtte torsdag var det økt grensekontroll på Svinesund, Kornsjø og Ørje.

– Vi har intensivert aktiviteten, men ingen har hittil blitt stoppet uten nødvendige reisedokumenter til Norge, sier leder Merete Beck i Østfold politidistrikt utlendingsseksjon torsdag ettermiddag.

Hun opplyser at ingen asylsøkere var blant de kontrollerte.

– Det er stort sett nordmenn og svensker som har blitt kontrollert, sier hun.

På Svinesund ble biler som kom over den nye Svinesundsbrua kontrollert, mens trafikken over den gamle brua ikke ble kontrollert.

– Dette er ingen kontroll av alle grenseoverganger døgnet rundt, sier Merete Beck.

Alle ble kontrollert

På tollstasjonen ble alle biler kontrollert og en del utenlandske personer sjekket opp mot registeret, men alle fikk kjøre videre.

Nordiske borgere ble stoppet av politiet med: «Hei, kan jeg få se førerkortet».

Fredrik Wåhlstrand fra Sverige var en av dem som ble stoppet i territorialkontroll.

– Jeg hørte det på nyhetene onsdag. Så jeg tok med meg pass, ettersom jeg regnet med å bli stoppet i grensekontroll, sier han og tillegger:

– Det ble jeg også da jeg kom fra Danmark for et par dager siden. Det var samme kontroll som her, hvor alle bilene ble kontrollert.

- Greit med kontroll

Den økte grensekontrollen kommer etter at Sveriges statsminister Stefan Löfven tirsdag sa at landet ikke lenger kan håndtere flyktningsituasjonen, og at de vil iverksette tiltak for å redusere tilstrømmingen av flyktninger.

– Jeg synes det er ok, slik at både svenske og norske myndigheter vet hvem som kommer inn i landet. Det er greit med kontroll bare det er folk nok til å kontrollere køen av biler, sier Fredrik Wåhlstrand.

Politiet i Østfold anbefaler at nordmenn som reiser over grensen tar med seg gyldig legitimasjon.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.