Gå til sidens hovedinnhold

Legger ned Halden-storsatsing

Artikkelen er over 4 år gammel

De hadde ambisjoner om å løfte Halden i flokk. Men fikk aldri kommunen med seg på eiersiden. Nå legges Grensearena AS ned.

– Helt siden Grensearena ble etablert i 2013, har det vært et sterkt ønske fra aksjonærene at Halden kommune skulle inn på eiersiden. Dette skulle gi et nyetablert selskap den tyngde og tillit som var og er nødvendig, skriver Kynningsrud i et brev til kommunen der han forklarer årsakene til at selskapet legges ned.

Disse sto bak selskapet

Det var nettmagasinet kandusi.no som først omtalte nyheten onsdag formiddag.

I februar 2013 ble Grensearena lansert med brask og bram. Bak sto initiativtaker Harald Kynningsrud gjennom Kynningsrud Holdning, Martin Grimsrud og Bobo Garder fra GG gruppen, Communicate AS, Berg Sparebank og Ringstad Eiendom.

Nå er firmaet avviklet. Og selskapets eneste ansatte per nå, daglig leder Else-Marie Andersen Guldahl, mister jobben.

– Ingen stor dramatikk

Eierne har hele tiden hatt en intensjon om å utvikle Halden som en arrangementsby med Halden kommune på laget. Dette har de også hatt en rekke møter med Halden kommune om.

Overfor Halden Arbeiderblad sier Kynningsrud på telefon fra USA at det ikke er noe vondt blod mellom selskapet og Halden kommune.

- Men Halden kommune har valgt sin egen strategi for dette arbeidet, og det har vi respekt for. Vi har derfor ingen «hard feelings» overfor kommunen, sier Kynningsrud.

Skryter av lederen som mister jobben

Styrelederen forteller til Halden Arbeiderblad at han synes det er trist at Else-Marie Andersen Guldahl som en konsekvens av avviklingen mister jobben sin.

Får ingen konsekvenser for allsangen

Grensearena var også inntil nydelig selskapet bak arrangementet Allsang på Grensen. Likevel får ikke avviklingen noen konsekvenser for allsangen. I 2016 ble nemlig selskapet Allsang på Grensen AS opprettet. Bak det selskapet står akkurat de samme eierne som i sin tid opprettet Grensearena.

Kommentarer til denne saken