Konserten har de kalt "Med opera på timeplanen".

Det er bare å møte opp

Konserten starter klokka 13. Det er bare å møte opp uten billett.

– Du oppfordres til å møte opp en halv time før og få deg en god og varm kaffekopp før det starter – også den er gratis. Jobber du i nærheten kan du unne deg en musikalsk lunsj, selv om matpakken må spises før du går inn i teatersalen, skrives det i en pressemelding.

Musikalske perler

14 elever fra tredje klasse i faget Musikkteater fordypning har sammen med sine lærere, Hege Holmquist og Ellen-Marie Carlsen, forberedt en fullspekket time bestående av musikalske perler fra musikalens gylne periode, samt utdrag fra den klassiske operalitteraturen.

Publikum vil få høre musikk av blant andre Cole Porter, George Gershwin, Wolfgang Amadeus Mozart og Giacomo Puccini.

– Vi er så takknemlige for samarbeidet med Opera Østfold. Vi jobber med mange ulike sjanger gjennom skoleåret og motivasjonen til å øve inn materiale blir mye større når elevene får framføre dette for et åpent publikum, forteller lærer i faget, Hege Holmquist.

Faget heter altså Musikkteater fordypning og er et nytt valgfag ved Greåker videregående skole.

Eneste i Norge

Ifølge lærerne er Greåker den eneste skolen i Norge som tilbyr nettopp dette faget.

– Opera inngår som en naturlig del av musikkteater formidling. Opera er nytt for de fleste av elevene, og det er veldig gøy å se hvor morsomt elevene synes det er å jobbe med nettopp denne sjangeren, forteller Hege Holmquist videre.

Opera Østfold synes det er flott å kunne bidra med å tilrettelegge for at unge talenter skal kunne få et publikum.

– Opera Østfold er veldig glad for dette samarbeidet, og for å kunne legge til rette for at unge talenter får ulike arenaer å vise seg fram på. Det er noe av det viktigste vi kan bidra med, sier operasjef Pål Scott Hagen.

Det er ikke første gang Opera Østfold samarbeider med Greåker og musikklinja.

Under Tryllefløyten deltok hele tre sangere under den store oppsetningen på festningen.

Gi dem en scene

– Å gi de unge en scene er viktig. Fredrikshalds Teater egner seg utrolig godt til dette formålet. Når man står på scenen, får man fin nærkontakt med publikum, og det vil de unge sangerne lære mye av, sier Hagen.