Gå til sidens hovedinnhold

Festningsøl fra Halden på plass i Berlin

Artikkelen er over 5 år gammel

Østfold er i helga godt representert på en av verdens største forbrukermesser for landbruk, mat og reiseliv.

Det er det 29. året som Norge deltar på en av verdens største forbrukermesser for landbruk, mat og reiseliv. 70 norske er nå samlet i Berlin for å tilby nye kombinasjoner av attraktive opplevelsesprodukter til markedet. Poenget med en norsk deltakelse på denne messen er å bidra til å styrke omdømmet til norsk mat og reiseliv.

Ordfører Edquist er i Berlin

Også haldensere er en del av fellesstanden fra Oslo-regionen. Østfold er representert i samarbeid med Visit Østfold, og står på stand sammen med Akershus, Oslo, Vestfold, og nedre deler av Buskerud, Hedmark og Oppland. Også Guldkorn, en interesseorganisasjon for matprodusenter i Østfold, har tatt turen til Berlin med en stor delegasjon.

- Halden og Aremark er godt representert fra Østfold på Grüne Woche i Berlin. Kombinasjonen god mat og drikke og turisme er uslåelig, forteller turistsjef i Halden Turist Liv Lindskog som er til stede i Berlin.

Også ordførere Thor Edquist fra Halden, og Geir Aarbu fra Aremark er til stede i Berlin.

- Dette er virkelig en gigantmesse. Jeg tror at den norske standen er en av de aller fineste og mest påkostede, kanskje med unntak av Tyskland selv. Får en ikke nasjonalfølelse i egen norsk stand her nede, da får en det aldri, forteller Edquist om sin opplevelse i Berlin.

50 000 mennesker innom daglig

- Messeområdet er enormt og består av 26 messehaller. I løpet av messa beveger det seg omtrent 40–50 0000 mennesker gjennom hallene, daglig, fortsetter Lindskog.

Hun forteller at Halden er godt representert som del av Oslo-regionen, og at det er 34 utstillerbedrifter (mat, drikke, aktivitet) i denne regionen.

- Det er spennende smaksprøver som selges på standen. Her har vi alt fra elgpølser, oster av sauemelk, røkt gjedde, gårdspresset eplemost, festningsøl fra Halden og mye mer. Det selges rundt 1500 smaksprøver daglig under messa, sier hun.

- Her har vi det virkelig helt strålende. Det har kommet folk innom standen vår i bøtter og spann. Etter å ha sett meg litt rundt så mener jeg vår stand er en av de beste, legger hun til fornøyd.

Har med seg Curtisen-kokker

Turistsjefen Liv Lindskog dro også til Berlin sammen med kjøkkensjef Sebastian Eng og lærling Chalita Johannessen fra Curtisen.

- Det er de ypperste av kokker som står for tilberedning av maten. Alle i Oslo-regionen har med seg sine kokker, som alle samarbeider med hverandre, forteller Lindskog

Under den offisielle åpningen av den norske standen var også landbruksminister Jon Georg Dale til stede.

- Veldig mange grupper, både offentlige og private, tar turen til Grüne Woche i Berlin i helgen. Her suger man seg til kunnskap, inspirasjon og knytter kontakter, legger hun til.

Kommentarer til denne saken