– Det har vært god stemning hele uka, og det er godt å se at barna koser seg, sier daglig leder i Halden Idrettsråd Stian Mjølnerød-Lie til HA mens barna tar seg en ispause etter en fotballøkt.

Seks flyktninger

Totalt har det vært med 25 barn gjennom hele uka. Sommeraktivitetene er et gratistilbud i regi av Halden Idrettsråd, og derfor er Mjølnerød-Lie glad for at barn med ulik bakgrunn deltar.

– Vi har med seks flyktninger her blant annet. Da treffer vi akkurat der vi skal med dette gratistilbudet, sier Mjølnerød-Lie.

Torsdag var turen kommet til Tistedal stadion, der barna hadde masse aktiviteter på gresset samtidig som de spilte fotball mot slutten. Mandag prøvde de bryting, tirsdag spilte de tennis, onsdag var de hos Halden Håndball, mens fredag sto padeltennis på programmet.

Vil ha med flere klubber

Og selv om mange av byens klubber stiller opp, skulle Mjølnerød-Lie gjerne hatt med flere.

– Det har vært litt vanskelig å finne nok klubber som vil være med i år. Det er ikke alle som har nok frivillige som kan bidra, og derfor har vi kuttet ned fra fire til to uker denne sommeren, sier han.

– Hvorfor er det sånn tror du?

– Det har jo i det hele tatt vært vanskelig for mange klubber å finne frivillige i det siste. Det ser man på årsmøtene hvor man må har slitt med å fylle opp forskjellige verv for eksempel.

– Men vi har fortsatt to varierte og gode uker, og det viktigste er at barna har det gøy mens de er her, sier Stian Mjølnerød-Lie.

Sommeraktivitetene er tilbake igjen i august. Da går aktivitetene fra mandag 8. august til fredag 12. august, og her står blant annet turn på programmet.

Les mer om sommeraktivitetene på Halden Idrettsråds hjemmesider.

Bildeserie

Halden Idrettsråds sommeraktiviteter