Sentrale aktører i bedriften Scal, som står bak Keo, er Lene Berg-Nilsen og Pål Espen Gustavsen, som begge bor i Halden.

Halden Arbeiderblad møter daglig leder Lene Berg-Nilsen (49), prosjekt- og økonomiansvarlige Pål Espen Gustavsen (56) og kjøkkenkonsulent Aylin Jansen i det rundt 120 kvadratmeter store lokalet i kjøpesenteret.

Bor i Halden

Alle tre bor i Halden.

Det er Aylin Jansen som du daglig treffer i Halden. Det er hun og en til som hjelper deg med å få det nye kjøkkenet eller for eksempel vaskerommet til å bli som du ønsker.

Daglig leder Lene Berg-Nilsen skal i tillegg jobbe i Halden en dag i uka. Det håpes på mer etter hvert. Også hun er tegner.

Hun er opprinnelig sarping og har bodd i Halden i 12 år. Hun og mannen, som er fra Halden, bygde seg hus på Brekkerød.

– Planen min er å kunne gå på jobb, sier Lene Berg Nilsen.

– Hvordan traff du og Pål Espen Gustavsen hverandre?

– Jeg hadde min bankforbindelse i Eidsberg. Sånn traff jeg ham.

Mens haldenser Pål Espen Gustavsen, som da jobbet i den banken, spontant sier: – Jeg driver med utleie. Det ble etter hvert mindre utleie og mer kjøkken.

Aylin Jansen har bodd i Halden siden 2016. Da var det kjærligheten som fikk henne hit.

– Halden er en koselig by. Jeg trives godt her, sier Jansen, som tidligere har arbeidet hos Elkjøp.

– Riktig måte å satse på

20. april åpnet den nye tilskuddet i Tista senter.

– Det er første gang vi er etablert i et kjøpesenter. Dette er riktig måte å satse på, sier daglig leder Lene Berg-Nilsen og fortsetter: – Vi skal se om vi kan bli større på tapet, fliser og gulv i Tista senter. Vi vil bygge det langsiktig opp her.

I forbindelse med åpningen kom haldensere for å bestille tegnetimer for kjøkken, vaskerom og garderober fra den tyske kjøkkengiganten Nobilia.

Å bestille tegnetime betyr at kunden til avtalt tid har med mål på rommet det gjelder, og så utformes rommet med det du ønsker sammen med ekspertisen i et dataprogram hos Keo i Tista senter.

Satt ny rekord

– Vi satte rekord i antall tegnetimer. 31 bestilte det. Hovedsakelig privatkunder, sies det.

Tilbudene er på vei ut til kundene i disse dager, og daglig leder og økonomiansvarlige håper det går veien, som i Fredrikstad.

– Vi fikk 90 prosent tilslag i Fredrikstad. Vi satser på det samme her.

– Så dere merker ikke at folk er mer sparsommelige i disse tider?

– Jeg har inntrykk av at folk er mer opptatt av å ta vare på det de har og pusser opp. Privatkunder og mindre prosjekter går som normalt, svarer den daglige lederen og får støtte av Pål Espen Gustavsen.

Ingen flate pakker og skruer

– Alle kjøkken blir levert som møbelkjøkken (ferdig sammensatt), komplett med hvitevarer og benkeplater. Alt på samlet leveranse fra Tyskland. Kundene får det levert hjem etter fire til fem uker, sier Berg-Nilsen.

Hun og Gustavsen sier de er behjelpelige med montør, elektriker og rørlegger. Det samarbeides med lokale her i Halden.

– Har dere konkurransedyktige priser?

– Vi har mange prisklasser, og vi matcher det meste. Vi er gode på pris. Den store fordelen er at ingen ting er flatpakket. Alt kommer ferdig satt sammen.