Gå til sidens hovedinnhold

God Jul Aremark!

Artikkelen er over 1 år gammel

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Det har gått to måneder siden det nye kommunestyret i Aremark samlet seg, og tiden deretter har vi brukt på å finne rollene våre som ordfører og varaordfører i Aremark. Det har vært både morsomt og interessant med oppdrag som nissemann og nissekone og utdeling av kulturpriser.

Det viktigste har likevel vært arbeidet med budsjett og økonomiplan for kommunen. Vi skal ikke legge skjul på at budsjettet for Aremark er stramt, men det har også noen positive sider som vi skal glede oss over.

Kommunen går med overskudd, vi klarer oss alene, og vi har midler til å investere for. I 2020 skal Aremark investere i både oppgradering av barnehage og ungdomsklubb.

Vi har også vedtatt mange tilleggsforslag til budsjettet som forteller hvilken retning kommunen skal ta. Tilleggsforslagene handler om næringsutvikling, bokvalitet, kultur og et bedre omsorgstilbud. Dessuten har vi vedtatt at FNs bærekraftsmål skal være et rammeverk for alle beslutninger og planer som fattes i kommunen fremover.

Men budsjettet har også en negativ side knyttet til vann og avløp. Beregningene viser at gebyrene øker med 100% i 2020. Det er et problem som vi har arvet fra tidligere år. Vi skal love at vi skal gjøre alt som står i vår makt for å få denne økningen under kontroll. Det betyr at nye investeringer blir lagt på is så sant de ikke medfører reduksjon i avgiftene som følge av flere påkoblinger, eller at de er strengt nødvendige for drifta. Så håper vi at vi om noen år ser at gebyrene faller. En fattig trøst er at eiendomsskatten blir redusert i 2020 og tar av noe for presset.

Mer positivt er det at boligfeltet Flatebyåsen-II endelig er ferdigregulert, og vi regner at de første tomtene blir klare i løpet av neste år. Dette er attraktive tomter med flott beliggenhet mot Aremarksjøen.

Vi jobber for at 2020 blir et positivt år for Aremark. Det tror vi at vi får til hvis vi trekker lasset sammen. Og har du noe på hjertet så ta kontakt med oss.

God Jul og Godt Nytt År, hilsen

Håkon Tolsby (Ordfører) og Marte Espelund-Sande (Varaordfører)

Kommentarer til denne saken