Vant til å leve litt i skyggen av Caroline

TO MENN PÅ SYKKEL: Glenn Erik Andresen og Stig Flemming Jensen kjemper blant de beste i landet i Roadracing.

TO MENN PÅ SYKKEL: Glenn Erik Andresen og Stig Flemming Jensen kjemper blant de beste i landet i Roadracing. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Lokal roadracing er mer enn Caroline Olsen. Glenn Erik Andresen og Stig Flemming Jensen kjemper mot de beste i den største NM-klassen Superbike.

DEL

– Vi skjønner jo at Caroline får mye oppmerksomhet. Det at hun er jente i denne sporten er spesielt, i tillegg er hun helt rå, og det er gøy at hun er tilbake i Norge. Vi er vant til å leve litt i skyggen, sier Jensen og Andresen. To fartsglade herremenn.

Kjemper i toppen

De siste årene har de to kjempet blant de beste i Superbike-klassen i NM. Sist helg var det sesongåpning og første NM-runde på Rudskogen.

Der fikk Stig Flemming to fjerdeplasser, og Glenn Erik ble nummer seks og fem.

– Jeg er rimelig fornøyd med innsatsen, Rudskogen er ikke min favorittbane, men jeg hang greit med, sier Jensen.

– Stig Flemming har høyere ambisjoner enn meg, jeg er fornøyd med å komme blant de ti beste. Og i helgen gikk det veldig bra, sier Andresen.

Tok meg på slutten

Spranget opp til de tre beste, Norvald Haaland, Carl Berthelsen og Ole Bjørn Plassen (kjæresten til Caroline Olsen) er der, men Jensen er optimistisk.

– Jeg jobber hardt for å forbedre meg hele tiden, og målet er å blande meg inn i toppen. Jeg holdt Ole Bjørn bak meg i det andre løpet på søndag, men han kjørte forbi meg på slutten, sier Stig Flemming Jensen.

Tidkrevende

Begge de to forteller at de bruker mye tid og krefter på roadracing. Selve løpssesongen er forholdsvis kort, men på vinteren er det forberedelser.

– Jeg trener stort sett hver dag på vinteren, og bruker mye tid på å skaffe sponsorer. Målet er å kunne kjøre i Spania slik Ole Bjørn og de andre gjør, og det krever mye, sier Stig Flemming.

Første helgen i juli er det klart for neste NM-runde i Mo i Rana.

Flott miljø

– Da kjører vi opp og er klare til innsats. Det er veldig morsomt å holde på med dette, og miljøet i roadracing i Norge er flott, sier Andresen.

– Da jeg vraket sykkelen min på Våler, var det konkurrenter som tilbød meg å låne en ny sykkel. Selv om det er konkurranse når vi står på startstrek, er det veldig trivelig, sier Jensen.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.