Gå til sidens hovedinnhold

– Vi kan bare skylde oss sjøl

Malene Staal viste seg fram, men var skuffet etter stortapet for serietoer Glassverket

Artikkelen er over 6 år gammel

Slurv. Skuddbom. Labert tempo. Ikke rart Malene Staal deppet etter stortap for Glassverket.

– Vi kan bare skylde oss sjøl. Gjorde altfor mange feil, sukket Staal, som etter fem mål fortjent ble kåret til HKHs beste.
Nå er det isolert sett ingen krise å tape for Glassverket, som kun har tapt for Larvik. Det er måten det skjedde på som garantert bekymrer HK Haldens trener Morten Holmen.

3-11 og «game over»

For igjen ødela HKH for seg selv med en elendig start. Det tok åtte minutter før vertene klarte å overliste en god Guro Rundbråten. Etter snaut 20 minutter var i realiteten kampen tapt. Da sto det 3-11 på lystavla.
– Vi spilte ikke som et lag. Det gikk for tregt, og alt ble liksom litt halvhjertet, sa Staal.
– Det er ikke første gang dere havner bakpå med 7-8 mål tidlig i kampen. Hva er årsaken?
"Vi blir feige, og gjør altfor mange tekniske feil.
Malene staal
bakspiller, HK Halden
– Jeg vet faktisk ikke. Vi vet hva vi gjør feil, og jobber med det på trening. Men det låser seg liksom i kamp. Vi blir feige, og gjør tekniske feil, sier hun.
– Dere har ikke råd til å være feige i skjebnekampen mot Fredrikstad til søndag?
– Nei! Da skal vi klinke til. Den kampen blir ekstremt viktig.

Bom, bom og atter bom

Malene Staal var, sammen med keeper Tone Wølner, den eneste som spilte opp mot sitt beste i Remmenhallen i går.
– Angrepsmessig var dette altfor dårlig. Slurvete og utålmodig, sa trener Holmen.
Han fikk se et åpningskvarter der hans jenter nærmest virket vaksinert mot å score. Angrepsspillet manglet tempo, rytme og «smartness», og da de klare målsjansene først kom, var det bom, bom, bom og atter bom.
– Ergerlig! Vi er jo ikke «på» fra start, fastslo Mina Authen.
– Hva kommer det av?
– I dag virket det som vi manglet skikkelig tenning. Den kom jo først da vi lå under med en hel haug mål – og kampen egentlig var avgjort. Alt ble liksom så halvhjertet, sa hun.
3-11 etter 20 minutter ble til 7-12 halvveis, etter en god spurt før pause av haldenserne. Etter hvilen var HKH bedre, og noe skuffende 269 tilskuere fikk et håp om comeback da Holmens jenter bare var fire mål bak.
– Ja, det var bedre etter pause. Men skal vi vinne kamper, må vi ha glød fra 0-0 og ikke først når vi er langt bak. Da gjør vi det håpløst for oss selv...

Oustorp: – Må heve seg

Anført av Veronica Kristiansen, nybakt europamester med Norge, hadde Glassverket full kontroll – og beholdt roen da Halden yppet seg etter pause.
– Å vinne med åtte mål her nede er bra. Det er vi fornøyde med, selv om vi spillemessig presterer ujevnt, fastslo gjestenes trener Geir Oustorp.
– Hva synes du om Halden?
– De må ha sine beste på banen, og savnet nok et par spillere i dag. Nå som Nordstrand og Fredrikstad har skjerpet seg, må Halden finne tilbake til det spillet som gjorde dem gode fram til semifinalen mot Oppsal. Etter den kampen virker det som de har fått en nedtur.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.