– Jeg stiller først og fremst opp for å utfordre meg selv

Tommelen opp: Trym Tønnesen (tv), Ravn Elnæs og Abdi Bashir deltok og gjorde det bra under NM i terrengløp, kort løype. – Neste gang løper vi for medaljer, mente haldenserne.

Tommelen opp: Trym Tønnesen (tv), Ravn Elnæs og Abdi Bashir deltok og gjorde det bra under NM i terrengløp, kort løype. – Neste gang løper vi for medaljer, mente haldenserne. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Sterke prestasjoner fra HIL-løpere i terrengløp-NM.

DEL

Gjermund Tønnesen har fortsatt både snert og fart i frasparkene når han snører på seg joggeskoene.

Det beviste Halden-veteranen da han løp inn til sølv i 45-49-årsklassen under NM i terrengløp på Ås i helga.

– Utfordrer meg selv

Tidligere toppløper Carlos Silva De Brito var den eneste som klarte å hamle opp med det lokale håpet. Godt og vel halvminuttet skilte duoen som begge oppnådde gode tider.

 Gjermund som fyller 49 før året er omme, var tilfreds med at han gjorde unna tre kilometer i terreng på 10,37 minutter.

– Jeg stiller først og fremst opp for å utfordre meg selv. Treningen blir gjerne litt mer meningsfylt når jeg kan stille opp i noen løp.

Jeg hadde ikke trodd på medalje, så sølv var en fin overraskelse. Planen er at jeg skal delta i et halvmaratonløp eller to før høsten er omme. Både Drammen og Oslo vurderes, sa Tønnesen, som trener lite sammenlignet med da han var aktiv på 80- og 90-tallet.

Femteplass

Gjermund Tønnesen er trener for lovende mellomdistanseløpere i Halden. Tre av disse var også med i terreng-NM, som gikk i naturskjønne omgivelser ved universitetet i en fint lagt løype – stort sett på gress.

Gullvinner fra forrige helgs KM, Ravn Elnæs (G16), løp 2000m og ble nr. 5 i klassen på tiden 6:45min, og var med det 12 sekunder bak medalje plass. Et bra gjennomført løp av Ravn som startet opp med friidrett trening for bare 1 år siden.

Sølvvinner fra KM forrige uke, Trym Tønnesen (G15), løp 2000m og ble nr. 11 på tiden 7:14 min, og var med det 26 sekunder bak medaljeplass. Et godkjent løp ettersom han stilte til start med forkjølelse.

Abdi Bashir (M junior) løp 2000m og ble nr. 27 på tiden 8:13min. Dette var bare hans andre løp i konkurranse, og han gjennomførte greit selv om han var et stykke bak de beste.

Medaljer i oktober

Alle gutta synes det var givende og konkurrere blant landets beste der nivået er høyt i disse klassene.

Flere av løperne i HIL har trent mye og målbevisst gjennom vintersesongen, så det skal bli spennende å følge disse framover.

– Enda mer hardtrening og fokus, så er medaljeplass innen rekkevidde, mente de.

I oktober går NM terreng lang løype på Ekebergsletta, så da er det nye muligheter til å hevde seg for haldenserne.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags