– Vi har ledd lenge nok av gitarmonumentet nå

JARLE AABØ: – For min del kan Halden reise monumenter over det meste. Alt fra fallende soldater til Kai Andersen, Espen Holtan Tom Skjeklesæther og Omar Østli.
Men en gitar? Glem det,skriver Jarle Aabø.

JARLE AABØ: – For min del kan Halden reise monumenter over det meste. Alt fra fallende soldater til Kai Andersen, Espen Holtan Tom Skjeklesæther og Omar Østli. Men en gitar? Glem det,skriver Jarle Aabø.

Av
Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

MeningerNår alle strengene ryker er det på tide å gå av scenen. Vi har ledd lenge nok av gitarmonumentet nå.

Å gi seg mens leken er god, kan for de fleste føles som en god strategi. Den som ikke følger dette enkle råd, ender som regel i grøfta.

I Oslo, der jeg bor for tiden, er det en mann som nylig gjorde det.

At Raymond Johansen fra fagbevegelsen og det sosialdemokratiske partiet ikke skjønte at fjong tittel og privatsjåfør med luksusbil var en god idé, er nesten komplett umulig å forstå for både vanlige folk og PR-eksperter.

Han skjøt seg selv så kraftig i bakhodet at hele ansiktet revnet til spott og spe for den ganske land.

Halden har for lengst fått sin egen Raymond. Allerede for to år siden ble det kraftig advart mot at et gitarmonument var en god idé.

Å mene at gitaren har noe med Halden å gjøre er så uhyre spesielt at et monument vil skape forundret latter over hele Norge.

Altså, det manglet ikke på advarsler, og det ble visket og ledd i de fleste kroker over hvor dumt, banalt og selvopptatt dette forslaget var.

Men AD-HOC-GRUPPA for gitarskulptur har fortsatt sin ferd like sveiseblindt som Raymond Johansen. Først var det en rundkjøring som skulle være arnestedet for tulleriet.

Så ble det vist fram en pappgitar i gågate, og nå sist ble det presentert en cello-lignede mastodont av et kunstnerisk makkverk som visstnok skal dumpes på torvet.

For min del kan Halden reise monumenter over det meste. Alt fra fallende soldater til Kai Andersen, Espen Holtan Tom Skjeklesæther og Omar Østli.

Men en gitar? Glem det.

Artikkeltags