Legger gitarmonumentet på is

SIER NEI: Skulpturen krever og fortjener en plassering der den er godt synlig for haldensere og tilreisende. Kulturkvartalet møter ikke disse hensyn, mener Espen Holtan og de andre i ad hoc gruppa.

SIER NEI: Skulpturen krever og fortjener en plassering der den er godt synlig for haldensere og tilreisende. Kulturkvartalet møter ikke disse hensyn, mener Espen Holtan og de andre i ad hoc gruppa. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Initiativtagerne Kai Andersen, Tom Skjeklesæther, Omar Østli og Espen Holtan dropper videre arbeid med gitarmonumentet.

DEL

MeningerPolitikerne vedtok tirsdag at de ønsket å ta imot gitarmonumentet utformet av Nico Widerberg. De ønsket den plassert på Sven Elvestads plass i kulturkvartalet.

Ad hoc gruppa ønsket monumentet plassert sentralt på Torget, men fikk ikke gehør verken fra rådmannen eller politikerne.

De har derfor sendt følgende uttalelse til HA:

Ad hoc- gruppa for gitarskulptur har besluttet å legge prosjektet på is inntil videre. Beslutningen er forankret i det grunnleggende synet at skulpturen innebærer betydelig innsats å få reist fra alle involverte- fra kunstner og ad hoc- gruppe, til musikkmiljø og økonomiske støttespillere.

Således fortjener og krever skulpturen en plassering der den er godt synlig for haldensere og tilreisende. Halden kommunes foreslåtte plassering i kulturkvartalet møter etter ad hoc- gruppas syn ikke disse hensyn.

Vi er fortsatt av den oppfatning at Nico Widerbergs forslag til skulptur er den beste.

Både utformingen av gitarmonumentet og plasseringen har vært omstridt i Halden. Resultatet ser ut til å bli at det ikke blir noe av.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags