– Tar ikke stilling til om gitarmonumentet er pent eller ikke

SLIK SER DEN UT: Gitarskulpturen blir i full størrelse 4,5 meter lang, 1,8 meter høy, 1,10 meter bred og vil veie 25 tonn.Foto: Privat

SLIK SER DEN UT: Gitarskulpturen blir i full størrelse 4,5 meter lang, 1,8 meter høy, 1,10 meter bred og vil veie 25 tonn.Foto: Privat

Artikkelen er over 4 år gammel

Saken om plassering av gitarmonumentet skal opp til politisk behandling.Nå vil Espen Sørås ha flere innspill.

DEL

– Har fått noen konkrete forslag. Det er i tillegg til torget en plass ved havna og på Stranda ved Nordsiden av Tista, sier seniorrådgiver Espen Sørås i Halden kommune.

Skal vurdere plass

Han mottar flere forslag innen 23. mai. Forslagene kan sendes til espen.soras@halden.kommune.no. Deretter vil forslag og innspill bli behandlet i et politisk saksframlegg.

Saken vil komme til politisk behandling i juni.

– Det har vært diskusjon om gitarmonumentet er stygt eller pent. I saken vil vi ikke ta stilling til det, ettersom kunstner Nico Widerberg har kvaliteter og er valgt av arbeidsgruppa. Det er positivt at det er en gruppe som vil gi byen et kunstverk, sier Sørås.

Kan bli flere forslag

I saksframlegget vil det gjøres en vurdering på hvor det skal stå.

– Det vil bli en vurdering av trafikkforhold, eiendomsrett og sikkerhet. Det vil også bli vurdert om det passer inn i miljøet, om det er plass nok og ikke minst i forhold til bruken av stedet i dag, sier han.

I innstillingen kan det bli flere forslag, som kan bli rangert.

Stor skulptur

I full størrelse blir gitarmonumentet 4,5 meter langt, 1,8 meter høyt og 1,10 meter bredt. Skulpturen i iddefjordgranitt får en vekt på 25 tonn.

Kunstner Nico Widerberg presenterte en modell av gitarskulpturen under et folkemøte på Bryggerhuset Syd tirsdag kveld.

Espen Holtan fra ad hoc-gruppa bak gitarskulpturen informerte et fulltallig publikum at forslaget kom for å markere at Halden er en musikkby.

Steinar Omar Østli, Tom Skjeklesæther og Kai Andersen inngår også i gruppa, som ser for seg mopedparkeringen ved Torvet som en plass.

KUNSTNEREN: Espen Holtan (tv) og kunstner Nico Widerberg med modellen av gitarmonumentet i et folkemøte 2. mars.Foto: Arkiv

KUNSTNEREN: Espen Holtan (tv) og kunstner Nico Widerberg med modellen av gitarmonumentet i et folkemøte 2. mars.Foto: Arkiv

Må vite plassering

Monumentet blir en gave til Halden fra miljøet, og det skal også søkes økonomisk støtte. Men først må man vite plassering hvor plasseringen skal være.

Espen Holtan opplyste at skulpturen kan brukes i offentlig rom ved å ta, sitte og klatre på den.

Det er snart tre år siden entusiastene fra musikermiljøet introduserte ideen med et gitarmonument i Halden. Den gang ble rundkjøringen mellom Rødsveien Marcus Thranes gate foreslått.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags