Gimleveien stenges igjen

STENGES IGJEN: I august illustrerte Torbjørn Larsen og Knut Nilsen stengingen av Gimleveien i Halden Arbeiderblad. Nå stenges veien igjen for å legge ny asfalt.

STENGES IGJEN: I august illustrerte Torbjørn Larsen og Knut Nilsen stengingen av Gimleveien i Halden Arbeiderblad. Nå stenges veien igjen for å legge ny asfalt.

Artikkelen er over 4 år gammel

Hele neste uke vil det ikke være mulig å kjøre i Gimleveien. Nå skal nemlig veien asfalteres.

DEL

I august i fjor ble Gimleveien stengt i to måneder fordi Halden kommune skulle skulle skifte ut de gamle vann- og kloakkrørene som lå under asfalten i Gimleveien.

Stengt i minst en uke

Samme høst ble veien åpnet igjen, men kun som en humpete grusvei. Neste uke skal strekningen endelig bli asfaltert.

- Veien vil være stengt helt til arbeidene er ferdige. Forhåpentlivis klarer vi det i løpet av neste uke, sier prosjektingeniør Torbjørn Larsen i Halden Kommune til HA.

Bussene som egentlig bruker Gimleveien vil kjøre via Dyrendalsveien så lenge veien er stengt.

Selv om det kommer ny asfalt i Gimleveien til uka, så opplyser Larsen at arbeidet med kantstein og tilpasning av avkjøringer vil bli tatt på et senere tidspunkt.

Bruker en halv millard

Arbeidene i Gimleveien er en del av et langsiktig arbeid om å legge nye rør i store deler av Halden til en prislapp på til sammen en halv milliard kroner.

Til tross for at Halden er i en anstrengt økonomisk situasjon, så gir ikke dette arbeidet noen økte utgifter for kommunen.

All utbygging av vann- og kloakk er nemlig selvfinansierende. Det betyr at de betales direkte gjennom de kommunale avgiftene.

Fra 2013 til 2015 er det planlagt at kommunen skal bruke over en halv milliard kroner på å grave opp byen og legge nye ledninger. Med i den summen er også et nytt renseanlegg på Remmen.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags