Gå til sidens hovedinnhold

Geir «Obal» Johansen er død

Artikkelen er over 2 år gammel

Den kjente Halden-musikeren Geir Johansen døde tirsdag 15. mai i sitt eget hjem. Han ble 62 år gammel.

Det bekrefter familien overfor Halden Arbeiderblad.

– Han gikk bort i går på grunn av sykdom. Geir har vært syk med kreft i et års tid. Men dødsfallet kom likevel overraskende på oss. Han har nok vært sykere enn han ga uttrykk for, sier hans søster Tove Johansen, på vegne av familien.

Var sentral i rocke-hyllest

Geir «Obal» Johansen etterlater seg to sønner, tre barnebarn, en søster og en mor.

«Obal» som han likte å kalle seg, har vært en del av Haldens musikkmiljø i en årrekke og var en av artistene som sto på scenen da Halden-rocken ble hyllet i forestillingen «Brødr. Colbjørnsens Eft.» for snart tre år siden. Der spilte Geir Johansen sammen med de andre musikerne foran totalt 1800 tilskuere over fire forestillinger.

De siste årene har han også vært fast inventar i julekonsertene på Herregårdskafeen på Rød. Geir «Obal» Johansen ble kjent som vokalist og gitarist i Halden på slutten av 1970-tallet. Han var en del av miljøet rundt det lokale plateselskapet New Noise, der også Henning Kvitnes var sentral.

Geir Johansen var opprinnelig fra Namsos, men har levd store deler av livet sitt i Halden.

– Geir var en utrolig snill bror. Han var alltid hjelpsom da jeg trengte det, og støttende da jeg trengte det. Han var veldig glad i familien sin, men spurte lite om hjelp selv, forteller søsteren.

– Geir var optimistisk

Hun finner glede i å tenke på et minne fra en helg i Halden for kort tid siden.

– Det var en veldig trivelig helg sammen med vår mamma. Geir var optimistisk og fortalte at han hadde fått noen nye medisiner som gjorde at han følte seg mye bedre. Det siste han sa til meg da jeg gikk ut døra, var «Jeg er glad i deg, Tove.», forteller søsteren.

Etter at hun i går informerte brorens nettverk på Facebook om hans bortgang, har det strømmet inn med kondolanser fra Halden, andre steder i Norge og også USA.

– Vi har ikke helt skjønt hvor stort nettverk han har hatt i musikkmiljøet før nå. Det er utrolig godt å lese kondolansene. Det varmer og hjelper mye i en veldig tung stund. Det setter vi stor pris på, sier søsteren.

Geir Johansen ble 62 år gammel. Begravelsen vil trolig finne sted i slutten av neste uke.

Kommentarer til denne saken