Gå til sidens hovedinnhold

– Oser litt smålighet

Artikkelen er over 5 år gammel

– Jeg føler at det oser litt populisme og smålighet av ordførerens utspill om overforbruk av møtegodtgjørelser.

Det sier Geir Helge Sandsmark (V). Han leder planstrategiutvalget i Halden og føler at ordfører Thor Edquists utspill i HA torsdag rammer mange som er uforskyldt i dette.

Lovpålagt

– Som leder av planstrategi- utvalget er jeg usikker på om jeg skal føle meg truffet.

Vi driver et arbeid som er pålagt ved lov, og vår innstilling til kommunens planstrategi de neste fire årene skal være vedtatt senest ett år etter konstitueringen av det nye kommunestyret.

For å gjøre dette arbeidet har vi planlagt i alt ti møter – og gjennomført åtte.

Hvis dette er overforbruk, burde ordføreren ha ønsket en annen strategi, sier Sandsmark.

Skyter for bredt

– Jeg reagerer også på at ordføreren skyter så bredt, og at han som vår øverste politiske tillitsvalgte kommer med det jeg

opplever som «halvkvedede viser».

Han burde i stedet vært presis på hvor overforbruket forekommer, sier Sandsmark.

– Jeg avviser ikke at det kan bli brukt for mye penger, og jeg synes også det er OK at det blir foretatt en opprydding og presisering.

Presis adresse

Men ordføreren må være presis med adressen. Personlig må jeg som leder av utvalget være forberedt på å tåle litt. Men de som er havnet uforskyldt oppe i dette bør slippe slike mistanker.

Og for ordens skyld: våre møter oppfyller alle ordførerens kriterier for å være et møte.

De blir innkalt og kunngjort via kommunens hjemmeside, og det skrives også referater fra møtene, sier Geir Helge Sandsmark.

Står på sitt

– Jeg skal være enig i at jeg nok var litt upresis, men understreket jo også at de utvalgene jeg nevnte var eksempler på ad hoc utvalg og ikke at de nødvendigvis har noe med saken å gjøre, sier ordfører Thor Edquist i en kommentar..

– Populistisk? Overhodet ikke. Regningen skal betales, og vi må holde våre budsjetter like mye som vi pålegger andre å gjøre det, sier han.

Kommentarer til denne saken