Gå til sidens hovedinnhold

Gartneri og flere biler er nedbrent etter storbrann på Greåker

En person er lettere skadd etter brannen.

(Sarpsborg Arbeiderblad)

17:55 søndag fikk nødetatene flere meldinger om en kraftig brann i Gamle Berntsen Gartneri i Nye Tindlundvei på Greåker. Det var kraftig røykutvikling på stedet. Brannvesenet oppfordret folk til å holde vinduer lukket.

– Når det brenner i et gartneri, er det alltid mye farlig stoffer og giftige gasser. Vi oppfordrer derfor folk til å holde vinduer og dører lukket, opplyser innsatsleder i brannvesenet.

Ifølge politiet ble en person lettere skadd som følge av brannen.

– En person ha fått i seg røyk og føler ubehag som følge av det. Vedkommende er fraktet i ambulanse til legevakten i Sarpsborg, opplyser politiets innsatsleder på stedet, Øyvind Nilsen.

Flere smell

Det er ikke gartneridrift i bygget nå, det har blitt brukt til lagring av biler og andre kjøretøy.

– Bilene det har tatt fyr i er potente brannobjekter som har forårsaket en del smell. Det var en stund eksplosjonsfare knyttet til noen gassflasker, men har heldigvis ikke vært noen større eksplosjoner, sier Nilsen.

Mange av kjøretøyene på plassen er nedbrente. Røyken fra brannen var synlig på lang avstand. Vi har fått meldinger om at røykskyen var synlig helt til Vestfold.

Var fare for spredning

Vitner på stedet forteller at flammene spredde seg til flere biler som sto parkert i nærheten. Mannskap fra både Sarpsborg og Fredrikstad brannvesen er på stedet og har iverksatt slukningsarbeid.

– Det var en stund stor fare for at brannen skulle spre seg til omkringliggende bygninger, men det er kun en garasje som er skadet i tillegg til gartneriet som er å anse som nedbrent, sier Nilsen.

Brannvesenet fikk kontroll på brannen like etter klokka 19:00.

– Det er en stor brann som har brutt ut. Det har vært fare for spredning, men det kan tyde på at vi har slått ned det absolutt verste nå, sier innsatsleder i brannvesenet til SA.

19:55 har brannvesenet iverksatt etterslukking og evakuerte beboere i område får returnere til boligene sine.

Skogbrannfly bisto for å få bedre oversikt over situasjonen.

– Ikke kjør i området

Det var mye aktivitet på stedet, og politiet kom med en klar oppfordring til skuelystne:

– Vi ber om at INGEN kjører unødvendig i området for å sikre nødvendig framkommelighet for innsatsressurser, skriver politiet på Twitter.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.