Kuldegradene kom seg ikke inn i Folkets Hus i Tistedal lørdag kveld. Temperaturen steg nemlig i takt med de ivrige danserne som var til stede på Gammeldansens Venners nyttårsfest i grendehuset.

Les mer omdansefesten som var på Folkets hus i 2015.

Danset seg rundt juletreet

Det var ingen tvil om at de som befant seg i Folkets Hus i Tistedal lørdag kveld er glad i å danse. Med Spelfinkarna som liveband, var nyttårsfesten preget av skikkelig dansebandstemning. Et juletre midt i rommet dannet en naturlig sirkel som alle danseglade danset seg rundt.

– Det er gøy å danse, og så er det jo god trim. Det er hyggelig å danse sammen med andre på denne måten, sier formann i Gammeldansens Venner Torfinn Moen.

Moen står og ser på dansegulvet hvor mange par svinger seg rundt i takt med musikken. Det ble danset både polka, swing, tango og vals, i tillegg til flere andre.

 

Begynte å danse som tenåring

Moen og sekretær i Gammeldansens Venner Arnulf Wahlstrøm har begge danset i mange år.

– Jeg har danset hele livet. Jeg kommer fra landsbygda, hvor det var fest hver lørdag. Jeg danset mye, og oppsøkte miljøet her da jeg kom hit fra Trøndelag, sier Wahlstrøm.

Wahlstrøm forteller videre at favorittdansen utvilsomt er swing.

– Vi danser så lenge helsa holder. Det er den som styrer alt, legger han til før han begir seg videre ut på dansegulvet.

 

Har danset sammen i 25 år

To av danserne som er mest synlige på dansegulvet er ekteparet Jarle og Marie Herrebrøden.

– Vi har danset sammen i 25 år. Og har vært med og danset her til og fra i 16 år nå, forteller de to.

– Dansing er samarbeid, nærhet, takt, tone, og det er gøy. Vi prøver å få til å danse en gang i måneden. Det er dessverre få steder i Halden en kan det, forteller Marie Herrebrøden.

Etter at de to har tatt av seg ytterklærne går de ut på dansegulvet, og holder seg der i en god stund. Swingen deres kan en ikke unngå å bli imponert av.

 

Kom fra Rakkestad

En av mennene rundt dansegulvet er Ragnar Bjørnstad.

– Jeg er med i Gammeldansens Venner i Rakkestad hvor jeg bor, men det er ikke like mange med der som her, forteller Bjørnstad.

Han har tatt turen fra Rakkestad til Halden for å få med seg nyttårsfesten på grendehuset i Tistedal.

– Det er første gang jeg er her på denne festen, med juletre. Det er veldig koselig, fortsetter han.

Resten av året arrangerer Gammeldansens Venner flere fester for alle danseglade. Neste arrangement blir i februar.