Gå til sidens hovedinnhold

Jubilerer med fotokunst

Artikkelen er over 3 år gammel

På lørdag åpner dørene til en ny og spennende utstilling på Galleri Rød i regi av Halden Kunstforening.

Innsendt

«Stairway to Halden,» blir en utstilling med internasjonal bredde, med røtter i Halden.

Jubileum

Dette er året da Kunstforeningen i Halden feirer sin 70 år lange tilstedeværelse som forening med fokus på kunst og kunsthåndverk til befolkningen. Et jubileum som feries med hele tre utstillinger som åpner førstkommende lørdag. To maleriutstillinger og en fotoutstilling.

På Rød Herregård åpner fotoutstillingen «Stairway to Halden» som tar utgangspunkt i fotokunstnere som har vokst opp, bor eller jobber i Halden, og som gjennom sine karrierer har nådd langt utover landegrensene. Dermed er båndet til Halden like sterkt for disse som for Kunstforeningen som ønsker å dele denne utstillingen med sine med-Haldensere.

Spinneriet

En fellesnevner er spinneriet i Tistedalen der flere av kunstnere jobber i dag, og flere har uttrykt en sterkt voksende kjærlighet til Halden som by og inspirasjonskilde.

Karl Orud

Haldenseren, Karl Orud, er et kjent navn i byen. Han har jobbet aktivt som fotokunster og maler i hele sitt liv med flere bokutgivelser og utallige utstillinger som strekke seg fra Ulsteinvik til New York og Florida.

Guri Dahl

Guri Dahl, med bakgrunn fra kunstakademiet i Trondheim, nå med sterke røtter til Halden og Tistedalen. Hun har en spennende og variert bakgrunn som går fra samarbeid med flere kjente komponister og musikere, bokutgivelser og teaterscenografi til «Hoffotografen» som blant annet var den første fotografen som foreviget lille prinsesse Ingrid Alexandra.

Trond Arne Vangen

Trond Arne Vangen, har atelier i spinneriet i Tistedalen og har jobbet der siden 2009. Han har hatt flere gruppe- og separatutstillinger de siste 20 årene, hvor form, komposisjon og konseptuelle ideer er viktige elementer i hans arbeid. I tillegg til  å være å være sterkt opptatt av fotografi er han godt kjent for det norske publikum for flere installasjoner .

Raymond Mosken

Raymond Mosken, er nok også en navn som er godt kjent i Halden. Haldenseren som er bosatt i Oslo er kjent for sine uvanlige observasjoner, mange ganger i storformat. Flyfotografiene er nok noe som mange er bitt seg merke i. Raymonds store interesse for Amcar-miljøet har også vært en stor del av hans fotokarriere. Noe som har resultert i bokutgivelser. Han har deltatt på en rekke utstillinger, og er kjent som fotografen som delte mørkerom med den nå avdøde fotografen Tom Sandberg.

Stefan Schrøder

Stefan Schrøder, er en stor del av kunstnerkollektivet på spinneriet i Tistedalen.  Han er født og oppvokst i Dresden, nå bosatt i Oslo.  Han er en aktiv del av samtidskunsten i Norge i dag, og har tatt del i mange spennende prosjekter rundt om i Norges land, men også blant annet i Tyskland.

Ustillingen åpner kl. 12.

Kommentarer til denne saken