Gå til sidens hovedinnhold

Frp-politiker Mazyar Keshvari arrestert i helgen siktet for grove trusler

Artikkelen er over 2 år gammel

Stortingsrepresentanten som allerede er under etterforskning i en annen sak, nekter straffskyld i trusselsaken.

OSLO, STORTINGET (Nettavisen): - Øst politidistrikt bekrefter at det er en politiker som i helgen ble pågrepet for utøvelse av trusler. Vi jobber med å kartlegge hendelsesforløpet nærmere, sier politiadvokat Tea Sletto Øverseth til Nettavisen.

- Av hensyn til etterforskningen går vi ikke nærmere inn på grunnlaget for siktelsen per nå. Personen ble pågrepet av politiet i helgen, og ble holdt frem til søndag da han ble løslatt, sier hun.

Det var i helgen at stortingsrepresentanten fra Fremskrittspartiet (Frp) Mazyar Keshvari ble pågrepet av politiet og holdt i arresten frem til søndag.

Han er nå siktet for grove trusler, men nekter straffskyld. Politiet ønsker ikke å si noe mer om omstendighetene i saken, eller opplyse om når han ble pågrepet av politiet.

Politiadvokaten besvarer heller ikke noen andre av Nettavisens spørsmål, deriblant om trusselsaken henger sammen med bedragerisaken som Keshvari også er under etterforskning for.

Det var VG som først meldte om pågripelsen.

Parlamentarisk leder i Frp, Hans Andreas Limi, har ikke besvart noen av Nettavisens henvendelser mandag morgen og formiddag.

Stortingsrepresentantens forsvarer, Bjørn Stordrange, ønsker ikke å kommentere saken overfor Nettavisen.

Mannen er siktet for grove trusler, etter straffelovens paragraf 264, som har en øvre strafferamme på tre års fengsel.

Kommentarer til denne saken