Jeg ser at FRP sin Stortingsrepresentant Erlend Wiborg forsøker seg i avgiftsdebatten hvor han påstår at han og FRP i alle år har kjempet en ensom kamp for å redusere avgifter. Ja, så ille er det han må trekke på smilebåndet av at undertegnede og Østfold Arbeiderparti ber om at vi må ha en gjennomgang for å se hvor det er mulig å vri/endre avgifter slik at handelslekkasjen mot Sverige blir mindre og flere arbeidsplasser kan skapes i Østfold og Norge.

Han sier han selv har tatt opp denne utfordringen mange ganger og viser til en rekke årstall hvor han har debattert dette. Det er interessant, ikke minst fordi FRP i flesteparten av de årene han lister opp innehadde makten i Norge, FRP satt i regjering, FRP hadde selveste Finansministerposten i 2014, 2015, 2016, 2017, 2018, 2019 og sannelig også litt av 2020.

Men avgiftene forble ikke bare uendret med FRP i regjering, de sågar økte. Jeg nevner bare sjokkøkningen av sukkeravgiften som FRP stemte for. Det du Wiborg.

Så vennligst kom ikke her med å trekke på smilebåndet når andre partier forsøker å få til noe du og ditt parti så grundig selv har feilet med å få til når dere hadde sjansen. Det blir bare tomt prat og en historiefortelling som får oss andre ikke til å trekke på smilebåndet, vi gapskratter.

Det blir for dumt det som Wiborg og FRP her prøver på. Så derfor, kan ikke heller FRP i Østfold prøve å få til noe konstruktivt i stedet for å fortelle røverhistorier om egen avgiftspolitikk og det ansvaret også FRP bærer for avgiftspolitikken. For lik det eller ikke, FRP har sittet med ansvaret for landet og med finansministeren i flere år, og handelslekkasjen til Sverige bare økte samtidig. Det er fakta.

Så jeg bare gjentar, Østfold Arbeiderparti vil snakke med og samarbeide med alle gode krefter som kan skape flere arbeidsplasser og økt verdiskaping i Østfold og landet.

FrP: – Ingen logikk at vi skal ha høyere avgifter i Norge

- Få ut fingeren, Høyre!