De drømmer om mer liv og røre i gågata - inviterer til marked

SKAPER LIV OG RØRE: Arild Johansen og Ingrid Margrethe Davidsen ønsker frimarked i gågata.

SKAPER LIV OG RØRE: Arild Johansen og Ingrid Margrethe Davidsen ønsker frimarked i gågata. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Gjenbruk er i tiden som aldri før og innehaver hos Antikk & Kuriosa i gågata, Arild Johansen, oppfordrer haldenserne til å rydde skap og kjeller. Lørdag 5. mai inviterer han til årets første markedsdag i gågata.

DEL

Det er ingen enkel oppgave å drive butikk i en gågate som konkurrerer med et stort kjøpesenter. Men samtidig er optimismen og troen på haldenserne noe av det som driver eierne av de små nisjebutikkene framover.

– Jeg vil bidra til at det blir aktivitet i gågata. Vi er en liten gruppe med dedikerte folk som har holdt på med frimarked i et par år og nå håper vi at enda flere blir med, forteller Arild.

Han organiserer det hele og tar imot påmeldinger fra interesserte. Plasseringen av frimarkedet blir i hoveddelen av gågata ved Busterudparken.

Det er en symbolsk deltakeravgift, men gratis for dem som er under 15 år.

På spørsmålet om han også kommer til å flytte en del av butikken sin ut på gata, etterlater han ingen tvil.

– Det kommer jeg selvfølgelig til å gjøre. Jeg opplever både haldenserne og tilreisende som nysgjerrige på hva vi har å tilby. Dette er en meget god måte å få vist fram butikkene våre på.

Skal friste Allsang-turistene

Lørdag 5. mai går startskuddet for årets markedsdager og deretter blir det hver lørdag gjennom hele sommeren.

Handelsstanden har tidligere blitt utfordret på å skape mer liv og røre i sentrum når Allsang-gjestene inntar byen.

Den utfordringen tar Arild og de andre markedsdeltakerne.

– Vi håper at besøkende tar seg en tur i gågata vår på Allsang-onsdagene slik at de får muligheten til å kjøpe med seg mye spennende på markedet vårt. Det tror vi er et fint tilskudd til alt annet som kan sees og oppleves i sentrum, forklarer han.

Det er ingen begrensning på hva som kan selges på frimarkedet, men Arild ønsker å komme med en liten oppfordring.

– Vi tar gjerne imot noen som ønsker å selge for eksempel grønnsaker og egg. Utover det er det lov med det meste fra antikviteter til klær og leker.

Ønsker seg en parkeringsapp

Ingrid Margrethe Davidsen er et velkjent fjes på frimarkeder i sentrum. Hun er en av dem som trekker i trådene sammen med Arild for å få med flere selgere til markedet i gågata.

– Jeg vil ha liv og røre i Storgata. Halden er en fin by med mange flotte bygninger og kultur, forteller hun engasjert.

Hun liker å delta på markeder og har bredt nettverk med andre som også liker gjenbruk og levende bysentrum.

– Motivasjonen min er at jeg syns det er gøy å holde på med dette. Men for at det skal være liv laga må folk finne fram til oss og derfor ønsker jeg meg en parkeringsapp som kan vise tilreisende hvor man kan parkere i sentrum. Jeg mener det er nok av parkeringsplasser i tilknytning til gågata, men mange har sagt at de syns det er vanskelig å finne fram.

Oppfordrer haldenserne til å bruke sentrum

Med beliggenheten midt i gågata har Arild god oversikt over hva som skjer i sentrum og hvordan haldenserne bruker både gata og parken.

– Vi gleder oss til Comet åpner igjen for sesongen på Friluften og håper at de også bidrar til å skape mer aktivitet i området her. Det blir fint hvis de kan grille pølser og tilby litt mat og drikke, sier han og oppfordrer haldenserne til å bruke både butikker og serveringssteder.

Vera Graff Andreassen, frivillig i Comet og ansvarlig for Friluften, forteller at de snart åpner kioskutsalget på Friluften.

– Kiosken er drevet av frivillige og vi er glad for at det er markedsdager i gågata. Målet vårt er å ha åpent hver dag gjennom hele sommeren, hvis været tillater det.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken