Fretex har valgt å stenge butikker og gavemottak for å hindre smittespredning, men Fretexboksene bli fortsatt tømt og nettbutikken er fremdeles åpen, skriver de i en pressemelding.

- Det beste er om du venter litt

Aktivitetene i Fretex er på et minimumsnivå som en konsekvens av koronakrisen, og opplyser i pressemeldingen at du ennå kan levere klær, men at det beste er om du venter litt.

- Noen steder i landet samarbeider vi med andre arbeidsinkluderingsbedrifter om å tømme boksene. Dessverre har noen av disse ikke lenger nok bemanning til transport og derfor er kapasiteten til å tømme boksene også mer begrenset, sier Arnt-Willy Hjelle i Fretex.

- Det aller beste er om giverne hjelper oss med å oppbevare Fretexposene hjemme en stund. Dette er kanskje mye å be om, men vi håper giverne ser på dette som en del av den dugnaden vi alle bidrar med nå, er oppfordringen fra Hjelle.

Man kan forsatt levere klær man har ryddet bort ønsker å få ut av huset i en Fretexboks eller på Posten. Boksene vil bli tømt og gavene kommer fram til Fretex sine mottak. Fretex opplyser videre at ønsker seg aller mest klær som er hele og rene, slik at de kan gjenbrukes.

Tiltak for smittevern i Fretex

Fretex har som følge av koronakrisen satt inn en rekke tiltak for å hindre at smitten av det verdensomspennende viruset spres ytterliger.

  • Fretex har midlertidig stengt arenaene hvor folk møtes, som butikkene og mottakene.

  • Ansatte innenfor transport og håndtering av varer følger nye rutiner for smittevern.

  • Flater som flere berører blir rengjort oftere, dette gjelder blant annet håndtakene på Fretexboksene. Samtidig oppfordres givere til selv å følge Folkehelseinstituttets råd om håndhygiene og avstand til andre.